ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μπλούνας και η… μούντζα

Κάνοντας μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο για τον διαιτητή της Τετάρτης, ο Ιωάννης Μπλούνας έκανε… αίσθηση πέρσι στον αγώνα Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου.

Διαβάστε γιατί:

“Υπέπεσε σε σοβαρότατο παράπτωμα στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Εθνικό Σερρών. Στις καθυστερήσεις του ματς και συγκεκριμένα στο έκτο από τα επτά λεπτά που είχαν δοθεί, ο Περόνε διαφώνησε με μία υπόδειξη του βοηθού και στη συνέχεια τον μούντζωσε με τα δύο χέρια!

Ποια ήταν η αντίδραση του ρέφερι από τη Φθιώτιδα; Να του βγάλει κίτρινη κάρτα! Είναι γνωστό ότι η ενέργεια του Αργεντινού επιθετικού αποτελεί κίνηση απρεπούς συμπεριφοράς και επισύρει αποβολή. Βάσει του άρθρου 10 του πειθαρχικού κώδικα (παράγραφος 1δ), μάλιστα, προβλέπεται και ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών ημερών εάν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται για υβριστική συμπεριφορά έργω ή λόγω προς το διαιτητή.

Ωστόσο, ο Μπλούνας αποφάσισε να πράξει διαφορετικά παρόλο που αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν γίνεται διαιτητής. Σε περίπτωση που δεν είχε αυτός ή ο βοηθός του άποψη για τη φάση ίσως και να του πιστωνόταν κάποιο ελαφρυντικό, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού τα πάντα εκτυλίσσονται μπροστά στον βοηθό”.

To Top