Ο Μπομπαντίγια και ο κόσμος του Άρη

O αντιπρόεδρος της Άουγκσμπουργκ, Βάλτερ Σιάνος και ο υπεύθυνος σκάουτινγκ Ελλήνων παικτών σε Ελλάδα και Γερμανία της ομάδας, Στέφανος Τρασανίδης μίλησαν στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κόσμο του Άρη, αλλά και στον Μπομπαντίγια.

Αρχικά, ο κ. Σιάνος, ο οποίος κατάγεται από το Βόλο, αλλά μένει μόνιμα στη Γερμανία, ανέφερε μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” το πώς η Άουγκσμπουργκ έφτασε από τις χαμηλές κατηγορίες στην Bundesliga: «Ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια από τα τοπικά πρωταθλήματα της Βαυαρίας, ήρθε ένας πρόεδρος που δε χρειαζόταν να βάλει πολλά λεφτά, αλλά με πολύ οργάνωση ανέβασε την ομάδα. Είχαμε περίπου 1.000 και 2.000 άτομα στο γήπεδο, αλλά κάναμε ένα γήπεδο 30.000 θέσεων και πλέον έχουμε 18.000 διαρκείας και 15.000 μέλη, που μας εκλέγουν εμάς σαν προεδρείο.

Έχουμε έσοδα 18 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά και το μπάτζετ μας είναι 38 εκατ. ευρώ, το δεύτερο χαμηλότερο της κατηγορίας, με την Μπράουνσβαϊγκ να έχει 35. Όταν τα έσοδά μας είναι 38 εκατ., εμείς θα ξοδέψουμε 37,8, ποτέ παραπάνω από το προβλεπόμενο. Δεν κάνουμε ακριβές μεταγραφές, βασιζόμαστε κυρίως στο σκάουτινγκ, που βρίσκει παίκτες. Πριν καν κλείσει η σεζόν, καθορίζουμε το μεταγραφικό σχεδιασμό. Ήδη έχουμε πουλήσει 3 παίκτες σε άλλες ομάδες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ραούλ Μπομπαντίγια, που είχε περάσει από τον Άρη για ένα εξάμηνο και πλέον αγωνίζεται στη γερμανική ομάδα. «Είναι η πιο ακριβή μας μεταγραφή. Τον αγαπάει πολύ ο κόσμος και περιμένει πολλά από αυτόν. Είναι λίγο τρελός κι αυτό αρέσει. Στην Ελλάδα δηλώνει πως πέρασε εξαιρετικά, γιατί η Θεσσαλονίκη του θύμιζε το Μπουένος Άιρες και δεν ξεχνάει τις όμορφες στιγμές εδώ».

Για το αν ζηλεύει κάτι από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το μόνο πράγμα είναι το πάθος των φιλάθλων, ειδικά αυτό που έχουν εδώ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά και οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Τίποτα άλλο. Εγώ είμαι ΑΕΚ, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δε μου αρέσει καθόλου. Ειδικά με τη διαιτησία. Και στη Γερμανία μπορεί να υπάρχει κάποια εύνοια προς την Μπάγερν για παράδειγμα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό που συμβαίνει εδώ».

To Top