O αντιπρόεδρος της Super league Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα δημιουργίας δεύτερων ομάδων στο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στον Τάσο Μπακασέτα, αλλά και στον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα είπε για τον Άρη και τον Τάσο Μπακασέτα στο “Focus”:
Για τον Άρη και την προσπάθεια παραμονής που πραγματοποιεί: Ένα πολύ μεγάλο σωματείο που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική και αγωνιστική κατάσταση. Εμείς, σαν Super League, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, ώστε να ξεπεράσει ορισμένα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, μακάρι οι χειρισμοί της τωρινής διοίκησης να βγάλουν αυτό το ιστορικό σωματείο από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Άρη δυνατό.
Για τον Τάσο Μπακασέτα: Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την παρουσία του στον Άρη και τα τρία του γκολ σε τέσσερις συμμετοχές. Βρίσκεται στην ομάδα του Αστέρα από δεκατεσσάρων χρονών, έχει φοβερή ποδοσφαιρική αξία και δε θέλουμε να παραμείνει απλά ένα ταλέντο, αλλά να εξελιχθεί σε πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Η παρουσία του στον Άρη σίγουρα θα τον βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το θέμα δημιουργίας «δεύτερων ομάδων»: Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει σίγουρα να συζητηθεί. Πρώτα όμως πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Πρώτα απ’όλα να σχηματιστεί μία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ομάδες. Στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί έγκριση από την ΕΠΟ και τη Football League και τέλος να κατατεθεί μία τεκμηριωμένη, από όλες τις πλευρές, πρόταση. Μέχρι στιγμής κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πώς δεν είναι εύκολο για όλες τις ομάδες, ακόμη και της Super league, να συμμετάσχουν. Απώτερος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να βγαίνουν Έλληνες ελπιδοφόροι ποδοσφαιριστές.
Για το αν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των ομάδων: Όχι δε θα είναι υποχρεωτική. Γνωρίζουμε πως δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο προς το παρόν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων πού αντιμετωπίζουν πολλοί σύλλογοι. Δειλά-δειλά όμως ευελπιστούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.
Για τα κέρδη ενός τέτοιου εγχειρήματος: Μεγαλύτερο κέρδος θα αποτελέσει η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών, από ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό, με τους οποίους θα πλαισιώνονται αργότερα οι πρώτες ομάδες κάθε συλλόγου. Παρατηρούμε τα μοντέλα που ακολουθούν εξελιγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις.
Για το σύστημα διεξαγωγής: Σκοπός είναι να αγωνίζονται αυτές οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, δε θα έχουν όμως δικαίωμα περαιτέρω ανόδου στα μεγάλα σαλόνια, καθώς αυτό είναι πρακτικά αδύνατον.
Για τις αντιδράσεις που τυχόν θα προκληθούν: Το γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε προτάσεις για την, όσο το δυνατόν, καλύτερη διεξαγωγή αυτού του εγχειρήματος. Και αφού τις εξετάσουμε όλες, να οδηγηθούμε στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης.
Για το ποιες ομάδες πιστεύει ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα: Χωρίς να θέλω να αποκλείσω κανέναν, θεωρώ πώς αυτή τη στιγμή είναι ορισμένες μόνο πού μπορούν να το καταφέρουν. Το οικονομικό τοπίο στη χώρα μας δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, επομένως αυτές πού πρωταγωνιστούν ή αυτές πού είναι οικονομικά τακτοποιημένες μπορούν να συμμετέχουν.
Για τον αν θα ενδιέφερε τον Αστέρα Τρίπολης αυτό το εγχείρημα: Σίγουρα θα τον ενδιέφερε. Η ομάδα συμμετέχει και στα τρία πρωταθλήματα, σε επίπεδο φυτωρίων, (Κ-19, Κ-17, Κ-15), έχει στα ρόστερ της ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, δείγμα της καλής δουλειάς πού γίνεται στα τμήματα σκάουτινγκ. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μην τον ενδιέφερε μία τέτοιου είδους πρόκληση.
Για το πρωτάθλημα της Super League: Φέτος παρακολουθούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Για παράδειγμα να σας αναφέρω, πως ο Εργοτέλης, ενώ πριν τρεις αγωνιστικές βρισκόταν σε δύσκολη θέση, με τρεις συνεχόμενες νίκες, αναρριχήθηκε βαθμολογικά και άλλαξε στόχους. Μία-δύο συνεχόμενες νίκες ή ήττες είναι ικανές να αλλάζουν πολλά πράγματα, δείγμα του ανταγωνισμού που υπάρχει. Μπορεί να μη διαθέτουμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, σίγουρα όμως το ενδιαφέρον του παραμένει αμείωτο.