Ο Μπουζάνης, ο Μπενίτεθ και ο Τζέραρντ!

Ο Ντιν Μπουζάνης θα είναι και τυπικά μέσα στις επόμενες μέρες παίκτης του Άρη, έπειτα από την προφορική συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Απομένουν μόνο οι υπογραφές. Το PRESSARIS κάνει μια μικρή αναδρομή στο ποιος είναι ο ομογενής από την Αυστραλία που θα αποτελέσει το δίδυμο των πορτιέρο του Άρη μαζί με τον Σωκράτη Διούδη.

Ο Μπουζάνης, γεννήθηκε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας στις 2/10/1990 από Ελληνες γονείς, και από μικρή ηλικία είχε κλίση προς το ποδόσφαιρο. Στα 12 του χρονιά, εμφάνισε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, στην θέση του τερματοφύλακα στην τοπική ομάδα “Carss Park” όπου εδρεύει στην συνοικία που πήγε σχολείο. Την αμέσως επόμενη χρόνια πήρε μεταγραφή στην “St. George Saints FC” και ακολούθως ανέβαινε χρόνια με χρονιά επίπεδο ομάδας. Το 2005 έπαιξε στην Ολύμπικ Σίδνεϋ, ενώ το 2006, ύστερα από προτροπή δικών του ανθρώπων γράφτηκε στο ινστιτούτο ποδοσφαίρου της Νότιας Ουαλίας(New South Wales Institute of Sport).

Σε ηλικία 17 ετών προπονήθηκε τρεις εβδομάδες με την ομάδα της Λίβερπουλ και τράβηξε την προσοχή του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ ο οποίος τον χαρακτήρισε “καλύτερο τερματοφύλακα της ηλικίας του”.

Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στη “Sydney FC” για λίγους μήνες. Στις 8/9/2007 έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο με την ομάδα Κ-18 της Λίβερπουλ σε αγώνα κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ κρατώντας ανέπαφη την εστία του στο νικηφόρο 3-0. Στις 4/12/2007 έκανε ντεμπούτο με την αναπληρωματική ομάδα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον στο νικηφόρο 3-0.

Τη σεζόν 2009/10 αγωνίστηκε δανεικός στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ από τις 6/11/2009 ως 2/1/2010, με την οποία αγωνίστηκε σε 14 ματς πρωταθλήματος και 5 κυπέλλου και άλλων διοργανώσεων.

Εκείνη την περίοδο είχε συχνές επαφές με τον μεντορα του Μπενίτεθ, άλλα και με τον αρχηγό της Λίβερπουλ Στήβεν Τζέραρντ που το συμβούλευε και τον προέτρεπε να συνεχίσει να δουλεύει! Ο,τι χρειάζεσαι θα έρχεσαι σε μένα, δούλεψε και μη φοβάσαι τίποτα» ήταν τα συχνά λόγια του Αγγλου σούπερ σταρ προς τον νεαρό παίκτη.

Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίζεται για λογαριασμό της Όλνταμ στο Αγγλικό πρωτάθλημα της Ligue1, όπου μετράει 41 εμφανίσεις την τελευταία σεζόν. Μάλιστα η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε για τον θεσμό του FA CUP να αναμετρηθεί η Ολνταμ με την μεγάλη του αγάπη Λίβερπουλ, και το αποτέλεσμα…άκρως ενθαρρυντικό για τον Ντην. Κατέβασε τα ρολά, έπιασε τα άπιαστα, και έστειλε τους “REDS” στο καναβάτσο. Για την ιστορία, η ομάδα του αποκλείστηκε τελικά από την Έβερτον στην φάση των “16” του θεσμού.

Ο νεαρός γκολκίπερ, αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε στην Κ-17, Κ-20 και την Ολυμπιακή ομάδα Κ-23 της Αυστραλίας, ενώ είχε και τρεις συμμετοχές το 2008 με την Εθνική Νέων της Ελλάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντιν Μπουζάνης φτάνει κοντά στο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Μάιο του 2011 υπήρχε ενδιαφέρον για την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έψαχνε τότε δυο τερματοφύλακες για να ενισχύσει το ρόστερ του, μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Αντώνη Νικοπολίδη. Συζητήθηκε τόσο το ενδεχόμενο δανεισμού του από τη Λιβερπουλ όσο και η απόκτησή του ως ελέυθερη μεταγραφή, τελικά, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προχώρησε.

Πλέον, η ευκαιρία που του δίνει ο Άρης να αγωνιστεί σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο είναι γεγονός, με τον Ελληνοαυστραλό να δείχνει εμφανώς ικανοποιημένος με την προοπτική να φορέσει τη φανέλα με τον “θεό του πολέμου” στο στήθος.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top