slideshow-3

Ο Μπουσβάρος αναλύει στο PRESSARIS… τι εστί Νετζήπογλου: «Είναι παίκτης που δεν φοβάται! Ευχάριστο να μπαίνουν νέα πρόσωπα στην ομάδα»

Ο Δημήτρης Μπουσβάρος γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα τι εστί Όμηρος Νετζήπογλου, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες που έχει και τα περιθώρια βελτίωσης ειδικά από τη στιγμή που θα μπει στο ροτέισον της ομάδας και πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Προπονητής του στα παιδικοεφηβικά του Άρη, ο Μπουσβάρος είχε στα “χέρια” του τον Νετζήπογλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι από τους πρώτους που “φωνάζει” για να παίξουν παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής, πάντα με την υποσημείωση ότι πραγματικά έχουν τις ικανότητες να το κάνουν. “Δεν είναι εύκολο να πεις ποιο παιδί θα παίξει, πολλά εξαρτώνται από παραμέτρους όπως η τύχη ή οι συνθήκες στις οποίες το παιδί θα πάρει τις ευκαιρίες. Για τον Όμηρο αυτά λειτούργησαν πολύ σωστά”, είπε στο PRESSARIS ο Μπουσβάρος.

Σε μια προσπάθεια ανάλυσης του πρότζεκτ Νετζήπογλου ο προπονητής με τον οποίο πέρασε τα περισσότερα χρόνια στο γήπεδο τόνισε πως “τον Όμηρο τον βολεύει πολύ που παίζει χωρίς τη μπάλα, στα πλάγια. Και τον βοήθησε πολύ η παρουσία του Τσάλμερς.

Μπορεί να μην είναι τόσο ψηλός, αλλά είναι πολύ δυνατός, αλτικός, πάει σε όλες τις φάσεις, πάει στην άμυνα, πάει στο κόψιμο. Είναι ένας παίκτης που δεν φοβάται. Δεν θα σταματήσει να πάει προς το καλάθι αν υπάρχει παίκτης ακόμα και 2,15μ. μέσα στη ρακέτα.

Δεν είναι ακόμα ο παίκτης που θα φτιάξει παιχνίδι, θα οργανώσει, δεν αισθάνεται ακόμα άνετα με τη ντρίμπλα. Σουτάρει καλά από τις γωνίες. Θυμάμαι είχαμε κερδίσει ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε βάλει 3/4 τρίποντα από τις γωνίες στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Είναι παιδί που έχει πείνα μέσα του για να διακριθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό…”.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Άρης τον πρόσθεσε στο δυναμικό του στα τμήματα υποδομής από τον Όλυμπο Κορδελιού. “Τον είχαμε δει σε κάποιες προπονήσεις, έπαιζε τελευταία χρονιά παιδικό στον Όλυμπο Κορδελιού. Τον πήραμε για το παιδικό, αλλά έπαιξε κατευθείαν στο εφηβικό. Ήταν μέλος της ομάδας που πήγε στο πανελλήνιο και στην Κρήτη και στην Ελευθερούπολη, που ήταν και από τους πρωταγωνιστές”, τόνισε ο Μπουσβάρος, προσθέτοντας πως “ήταν όλη τη μέρα στο γήπεδο, όλη η φουρνιά ήταν έτσι, ήταν αφοσιωμένοι πολύ. Δούλεψε, είναι πολύ δυνατό παιδί, έχει μακριά χέρια, είναι ωραία εικόνα να μπαίνουν στην ομάδα νέα πρόσωπα. Από όλη τη δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ καλό που έχουν βγει 2-3 παιδιά και μπορούν να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα. Είναι ευχάριστο να μπαίνουν νέα πρόσωπα, είδατε πώς αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου;”.

Καταλήγοντας με ρεαλιστικό τρόπο τόνισε πως “προφανώς και δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια σαν αυτό με τον Ιωνικό. Θα βρει και καλύτερες άμυνες και ομάδες με στόχους απέναντί του, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι είναι ένα παιδί που μπορεί να παίξει, ότι έχει μέλλον. Εγώ έχω γίνει… γραφικός να λέω ότι όλα αυτά τα παιδιά μπορούσαν και μπορούν να έχουν κανονικό ρόλο στην ομάδα”.

To Top