ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Ο Μπουτάρης προτιμούσε να πληρώνει εκατομμύρια στον Άρη, παρά να έχει διοικητική θέση”!

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη μίλησε για το βιβλίο του Γιάννη Μπουτάρη, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί σε λίγες μέρες, στο οποίο καταγράφονται άγνωστες στιγμές από την ζωή του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Για το ότι πέρασε από πρόγραμμα απεξάρτησης:

Μέσα από το πρόγραμμα απεξάρτησης που ακολούθησε έγινε πιο σοφός. Ήταν αλκοολικός ο πατέρας του. Ήταν μια πληγή που κουβαλούσε σαν νέος και κουβαλάει ακόμη.

Μιλάει για τα παιδιά του, για το κρασί, για τον Άρη και την πολιτική.

Για τις αναφορές που κάνει στον Άρη:

Με τους παιχταράδες του Άρη όπως τους λέει είχε μεγάλη σχέση. Αλλά όταν είδε ότι μπαίνουν στην κούρσα τα κανόνια της Αθήνας ένιωσε ότι δεν μπορεί να αντέξει. «Οι άλλοι έβαζαν σε ένα χρόνο όσα εγώ σε οκτώ» έλεγε. Αλλά αυτή η ιστορία υποδαύλιζε τον αλκοολισμό του. Όταν έβλεπε ότι δεν μπορούσε να τρέξει μαζί με τους υπόλοιπους έπεφτε πιο βαθιά στην κατάθλιψη και τον αλκοολισμό. «Οι γιοι μου λένε ότι στο μοίρασμα της περιουσίας έχουν ακόμη δυο αδερφούς, τον Άρη και τον Αρκτούρο.» όπως λέει ο ίδιος.

Ενώ συνέχισε:

Ήταν ένας άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια στο Ελληνικό μπάσκετ. Ήταν και άλλα χρόνια, πολλοί παίκτες είχαν και άλλον ρομαντισμό, συνολικά οι εποχή. Αυτό που λέει πάντως είναι ότι ο Άρης είναι η μόνη ομάδα που θα μπορούσα να είμαι παράγοντας. Και λέει ότι απέφευγε τις θέσεις των επισήμων και δεν έγινε ούτε αντιπρόεδρος για να μην μπλέκονται αυτά με την δουλειά του. Τον πονάει που επένδυσε και οικονομικά και συναισθηματικά σε κάτι που τελικά τον έφθειρε.

Για την δουλειά του:

Το όνειρο του Γιάννη Μπουτάρη είναι να δημιουργηθεί μια κιβωτός του Ελληνικού Αμπελώνα. Έχει ζητήσει 500 στρέμματα από τα πρώην βασιλικά στρέμματα στο Τατόι που είναι αναξιοποίητα. Τους λέει «δώστε τα μας για να σώσουμε το Ελληνικό κρασί» υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ελπίζει ότι κάποια στιγμή αυτή η κιβωτός του Ελληνικού Αμπελώνα στο Τατόι θα γίνει πραγματικότητα.

Για το πότε θα εκδοθεί:

Αρχές της επόμενης εβδομάδα αναμένεται να είναι στα βιβλιοπωλεία. Είναι η αυτοβιογραφία του όπως την διηγείται στην Μαρία Μαρικάκη.

Για την ομάδα που υποστηρίζει η ίδια:

Αν και παραδοσιακά από την οικογένεια είμαι Ολυμπιακός, στο μπάσκετ ήμουν Άρης.

 

To Top