ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Μπουτοβίνος ανέλυσε τον στόχο του τεστ πρόληψης τραυματισμών

Ο φυσιοθεραπευτής του Άρη, Παναγιώτης Μπουτοβίνος που κατήρτισε τα τεστ πρόληψης τραυματισμού, τα οποία έγιναν στο βοηθητικό του Παλέ εξήγησε τι ακριβώς έκαναν σήμερα οι παίκτες του Άρη.

Επεσήμανε αρχικά πως “πραγματοποιήσαμε κάποια τεστ πρόληψης τραυματισμού, όπως το Box drop jumptest, το YBalance test και το One leg triple jump test, τα οποία είναι κυρίως για τα κάτω άκρα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο κι έχει αποδειχθεί μετά από έρευνες, είναι ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί στο μπάσκετ έχουν να κάνουν με την ποδοκνημική, το γόνατο και κάποιες μυϊκές κακώσεις στο κάτω άκρο. Αυτό που κάναμε σήμερα (18/08) ήταν κάποια τεστ που αφορούν τη δύναμη και την ιδιοδεκτικότητα στα κάτω άκρα, για να προβλέψουμε τις κακώσεις των κάτω άκρων” και πρόσθεσε:

“Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε από τώρα, που είμαστε στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τις εκάστοτε αδυναμίες που έχει ο κάθε αθλητής και μαζί με τον Παναγιώτη Ζάλογγο να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει αφενός τους ίδιους τους παίκτες να μην τραυματίζονται, αφετέρου στο να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο κόουτς Αγγέλου”.

To Top