Ο Μποχωρίδης δεν παίζει μόνο επίθεση, “κλείνει σπίτια” και με την άμυνα

Όλα τα φώτα έπεσαν – και δικαίως – πάνω στον Σάσα Βεζένκοφ για την επίδοσή του την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα, ουδείς όμως πρέπει να λησμονήσει την εξαιρετική δουλειά που έκανε το έτερο τεράστιο ταλέντο του Άρη, Λευτέρης Μποχωρίδης στην άμυνα, σε έναν τομέα που μέχρι σήμερα δεν μας είχε συνηθίσει.

Πολλοί παραξενεύτηκαν βλέποντας τον Μποχωρίδη να πηγαίνει από την αρχή του αγώνα πάνω στον Ντεμάριους Μπολντς, πρώτο σκόρερ της φετινής Α1. Ο Μποχωρίδης έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως λόγω του θράσους του στο επιθετικό κομμάτι του Άρη ή της Εθνικής Νέων, όμως ο Μπολντς θα τον θυμάται για τις άμυνές του.

Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε μεν 14 πόντους, χρειάστηκε δε 18 σουτ για να τους πετύχει, έχοντας 2/13 δίποντα και 1/5 τρίποντα, ήτοι 3/18 σουτ εντός παιδιάς, χειρότερη επίδοση από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Ο Μποχωρίδης του έκλεισε τον χώρο δράσης, του έπαιξε εξαιρετική ατομική άμυνα, έχοντας φυσικά κορυφαία στιγμή το κόψιμο όταν ο Μπολντς πήγε να καρφώσει.

Το θέμα είναι να μπορέσει ο Μποχωρίδης να αποκτήσει σταθερότητα και στα αμυντικά του καθήκοντα, να γίνει πιο πλήρης παίκτης και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον Άρη στις επόμενες αγωνιστικές σε αυτό το κομμάτι.

 

To Top