ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Μποχωρίδης στη 10άδα των ριμπάουντερ του Άρη

Ψηλότερα σε μία ακόμη ιστορική λίστα του Άρη Midea στη Stoiximan Basket League, ανέβηκε μέσα από το χθεσινό παιχνίδι ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στη 10άδα των «κιτρινόμαυρων», αφού έφτασε στη 10η θέση και στα 446 ριμπάουντ τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης μπήκε στην 30άδα της λίστας των επιθετικών ριμπάουντ του Άρη Midea. Είχε τρία χθες και φτάνοντας τα 75 ξεπέρασε τους Βασίλη Λυπηρίδη και Μιχάλη Πελεκάνο που είχαν από 73.

*Στην 30άδα μιας άλλης, ιστορικής λίστας των «κιτρινόμαυρων», εκείνη των κλεψιμάτων, μπήκε ο Ρόνι Χάρελ. Ο Αμερικανός έκανε δύο χθες και φτάνοντας στα 54, ξεπέρασε τους Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς και Μοχάμεντ Πάσαλιτς που είχαν από 52.

*Ο Ίσμαελ Σανόγκο με τη χθεσινή παρουσία του, έφτασε τα 38 παιχνίδια Πρωταθλήματος και μπήκε στην 20άδα της λίστας των ξένων του Άρη Midea αφού ξεπέρασε τους Τζέι-Τζέι Άντερσον, Λαμάρκους Ριντ και Τζέικ Κοέν που είχαν από 37.

*Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ επέστρεψε μετά από απουσία 80 ημερών και βρήκε τον στόχο σε ένα από τα τρία τρίποντα που επιχείρησε. Με αυτό μπήκε στην 30άδα της λίστας των ξένων των «κιτρινόμαυρων», αφού έφτασε στα 35 τους Μάικλ Τζένκινς, Ραμόν Χάρις και Μάριο Λιτλ

*Τα 12 τρίποντα που επιχείρησε ο Βασίλης Τολιόπουλος μπήκαν στη 10άδα της λίστας των περισσότερων προσπαθειών από παίκτη του Άρη Midea στα χρόνια της Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ μπήκε για δεύτερη φορά σε αυτήν τη λίστα, έχοντας άλλωστε και την πρωτιά σε αυτήν, με τα 15 που επιχείρησε στις 19 Νοεμβρίου 2022 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι bwin. Αυτή ήταν η 7η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα, που ένας παίκτης επιχείρησε τουλάχιστον 12 τρίποντα. Τα περισσότερα τα είχε πάντως ο Αχμέντ Χιλ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Αμαρουσίου με την ΑΕΚ Betsson για τη 10η αγωνιστική της κανονικής περιόδου (15).

Παράλληλα ο Τολιόπουλος ισοφάρισε τη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση άστοχων τριπόντων έχοντας εννιά (3/12). Αυτή σημειώθηκε για 5η φορά και 2η από τον διεθνή γκαρντ που είχε 1/10 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι.

*Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα είχε 0/3 βολές, σημειώνοντας τη 14η φετινή, μηδενική επίδοση βολών σε τουλάχιστον τρεις προσπάθειες. Την ίδια σημείωσε ο Ρόνι Χάρελ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα, επίσης για το Top 6.

To Top