ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ο μόνος που μπορεί να με σταματήσει είμαι… εγώ!”

Αν ισχύει πως «η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους», τότε ο Γιουσέιν Μπολτ έχει κάθε δικαίωμα, ως κορυφαίος επί γης σπρίντερ, να αυτό-αποθεώνεται.

«Ο μόνος που μπορεί να με σταματήσει τα επόμενα χρόνια είμαι… εγώ. Είναι ένα φαινόμενο, ένας μεγάλος αθλητής, ένας θρύλος της γενιάς μου. Όμως, πιστέψτε με, δεν έφτασε η ώρα μου να σταματήσω ακόμη», αναφέρει δίχως ίχνος μετριοφροσύνης ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ.

Επόμενος μεγάλος στόχος του είναι να κατέβει τα 19 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα. «Δεδομένου ότι δεν κάνω πιο γρήγορους χρόνους στα 100 μέτρα, θα ήθελα πολύ να κατέβω τα 19 δευτερόλεπτα στα 200μ. Ακόμη κι αν είναι να κάνω 18,99μ. Δεν με ενδιαφέρουν ακόμη οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα μετάλλια. Για μένα το να το πετύχω αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Για να τα καταφέρω θα πρέπει να κάνω την τέλεια σεζόν, όπως το 2008. Πιστεύω πως του χρόνου θα επιχειρήσω να το κάνω, αν και τα περιθώρια είναι όλο και πιο στενά. Όσο πιο πολύ μεγαλώνω, τόσο πιο δύσκολο γίνεται», τονίζει.

Για το μέλλον, βλέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη Βραζιλία, αλλά και καριέρα στο ποδόσφαιρο. «Το σημαντικό για μένα είναι να φτάσω στο 2016 και να είμαι σε θέση να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Θα μπορώ να λέω πως το προσπάθησα, πως πήρα ένα μετάλλιο. Φανταστείτε να πάρω το χρυσό… Για την ώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορώ και να είμαι ο καλύτερος του κόσμου. Αν δεν μπορέσω να είμαι σε κορυφαίο επίπεδο το 2016, τότε θα στραφώ σε άλλο άθλημα, πιθανότατα το ποδόσφαιρο, γιατί είμαι καλός και με την προπόνηση μπορώ να γίνω καλύτερος», αναφέρει.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top