Ο Νέναντ Μάρκοβιτς αντιμετώπισε Άρη και ΠΑΟΚ και αναλύει τον προημιτελικό στο PRESSARIS

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς είναι ίσως ο πιο κατάλληλος να αναλύσει το σημερινό παιχνίδι στην Πυλαία. Ως προπονητής του ΚΑΟΔ αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα και τον Άρη και τον ΠΑΟΚ στην διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων. Ο Βόσνιος τεχνικός μίλησε στο PRESSARIS για την σημερινή αναμέτρηση, αναλύοντας τα δεδομένα και τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νέναντ Μάρκοβιτς υποστήριξε πως “παίξαμε και με τις δύο ομάδες, ήταν όμως ήταν αρκετά νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα όμως έχουμε εικόνα και από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει ελαφρύ πλεονέκτημα έναντι του Άρη καθώς παίζει στην έδρα του και θα έχει την συμπαράσταση του κόσμου του. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό πολλές φορές λειτουργεί αντίστροφα καθώς δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες των γηπεδούχων”.

“Ο Άρης τρέχει, πιέζει και παίζει καλά το πικ εν ρολ”

Στην συνέχεια ο Νέναντ Μάρκοβιτς αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα του Άρη: «Ο Άρης είναι μία ομάδα που τρέχει αρκετά πιέζει σε όλο το γήπεδο οδηγώντας τον αντίπαλο σε λάθη ενώ στο σετ παιχνίδι προσπαθεί να παίξει πικ ν ρολ και να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα μις ματς που δημιουργούνται. Έχουν και αυτοί αρκετά έμπειρα παιδιά όπως ο Αθηναίου, ο Ασημακόπουλος, ο Χαρίσης και ο Πελεκάνος. Ενώ και οι νέοι είναι αρκετά ταλαντούχοι όπως ο Βεζένκοφ, ο Γκίκας και ο Μποχωρίδης. Από εκεί και πέρα και οι παίκτες του Άρη κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα και έχουν καλές συνεργασίες όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τις δύο ομάδες”.

“Ο Μαρκόπουλος ποστάρει γκαρντ και φόργουορντ”

Αναλύοντας τεχνικά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ διαπίστωσε πως “το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στηρίζεται αρκετά στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Μπορεί να λείπει το βαρύ κορμί όμως ο κόουτς Μαρκόπουλος αρέσκεται στο να ποστάρει τους γκαρντ και φόργουορντ όπως ο Πέιν ή ο Κασελάκης. Κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα, υπάρχει ομοιογένεια καθώς αρκετά παιδιά έπαιζαν και πέρυσι ενώ το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από έμπειρα παιδιά όπως ο Χαραλαμπίδης, ο Δέδας, ο Τσαϊρέλης και ο Μπόγρης. Παιδιά με αρκετά χρόνια στην Α1. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους Πέιν, Τσόχλα, Κούπερ παιδιά που δίνουν ρυθμό στην ομάδα και προσφέρουν πολλά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Επίσης προσπαθούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και σίγουρα αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που έχει προσθέσει ο κόουτς Μαρκόπουλος”.

“Ο ρυθμός θα δώσει τη νίκη”

Ως γενικό συμπέρασμα υπογράμμισε: “Η ομάδα που θα ελέγξει τον ρυθμό θα έχει και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ το κάνει καλά αυτά και ειδικότερα από την στιγμή που παίζει στην έδρα του. Ο Άρης θα προσπαθήσει να ανεβάσει το τέμπο και να πάει το παιχνίδι σε ένα διαφορετικό ρυθμό. Σημαντικά στοιχεία επίσης είναι και η συγκέντρωση, η καλή άμυνα, και φυσικά τα ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ έχει σαν ομάδα έφεση στο αμυντικό ριμπάουντ καθώς έχει μεγάλα κορμιά που δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να διεκδικήσει το επιθετικό ριμπάουντ. Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ίσως να απουσιάσει το θέαμα ή το υψηλό σκορ και αυτό γιατί είναι νωρίς και οι ομάδες δεν έχουν ακόμα αυτοματισμούς, όμως σίγουρα όλοι θα το παρακολουθήσουν”.

Η μάχη των πάγκων

Για την «μάχη» των πάγκων και το αν περιμένει κάποια τρικ από τους δύο προπονητές για να μπερδέψουν τον αντίπαλο τόνισε: “Καταρχήν είναι πολύ έμπειροι προπονητές και οι δύο. Έχουν αρκετά χρόνια στην Α1 γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον όμως στο σημείο που βρίσκονται οι δύο ομάδες θεωρώ πως είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουν κάποιο «τρικ» για να μπερδέψουν τους αντιπάλους. Θα προσπαθήσουν με την φιλοσοφία που έχουν περάσει μέχρι στιγμής στους παίκτες τους από την αρχή της προετοιμασίας να κερδίσουν το παιχνίδι”.

 

To Top