ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νέος χάρτης του Eurocup, που δεν θα έχει ελληνική ομάδα

Αλλαγμένο θα είναι το Eurocup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τη δομή της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσής της, στην οποία είχε δικαίωμα συμμετοχής και μία ελληνική ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση του Eurocup, η χώρα μας θα μπορούσε να στείλει έναν εκπρόσωπο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει από την στιγμή που αφενός οι Άρης, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ επέλεξαν το Basketball Champions League και αφετέρου δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πληροί τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της.

Από ‘κει και πέρα, στο νέο Eurocup θα συμμετάσχουν 24 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους. Απ’ αυτούς, οι τέσσερις πρώτες του κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο Top16 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί, όπου οι νικητές θα κριθούν σε σειρές best of three, δηλαδή, η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες.

Τέλος, δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διοργάνωση θα έχουν τρεις ομάδες από Αδριατική λίγκα, Ρωσία και Ισπανία, δύο από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία και από μία Ισραήλ, Λιθουανία και Πολωνία, ενώ όποια θέση μείνει κενή, τότε θα δοθεί wildcard.

To Top