Ο Νίκος Γκάλης θα γίνει… κέρινο ομοίωμα!

Η δημιουργία του κέρινου ομοιώματος του Νίκου Γκάλη είναι το επόμενο «στοίχημα» του καλλιτέχνη Θόδωρου Κοκκινίδη, το Μουσείο του οποίου ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής (M2).

«Εχω ήδη μιλήσει με τον Γκάλη, του έχω εκφράσει την επιθυμία του να φτιάξω το ομοίωμά του. Θα πρέπει να γίνει μια ειδική φωτογράφηση για να είναι όσο δυνατόν καλύτερο το αποτέλεσμα. Οταν ωριμάσει και στο δικό του μυαλό η ιδέα, πιστεύω θα προχωρήσουμε» δήλωσε ο Θ. Κοκκινίδης στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

«Ηρθα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δώσω την ευκαιρία σε όσο δυνατόν περισσότερο κόσμο να δει τα ομοιώματα. Η έκθεση θα βρίσκεται εδώ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου» εξήγησε ο δημιουργός. Ανάμεσα στα 19 κέρινα ομοιώματα το κοινό μπορεί να θαυμάσει αυτά του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και της Βούλας Πατουλίδου.

«Είναι τόσο καλό το ομοίωμά μου που κάποιοι μου έχουν πει ότι προτιμούν αυτό από την πραγματική Βούλα» δήλωσε η ολυμπιονίκης μας που έδωσε το «παρών» στη χθεσινή συνέντευξη, σε αντίθεση με τον Ζαγοράκη που δεν έχει δει μέχρι στιγμής από κοντά ολοκληρωμένο το κέρινο είδωλό του. «Το έχει δει μόνο σε φωτογραφίες, περιμένω να έρθει ώστε να μου πει και τη γνώμη του» είπε ο κ. Κοκκινίδης.

Το Μουσείο είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από τη Θεσσαλονίκη και άλλους κοντινούς νομούς.

Ο Θ. Κοκκινίδης (γεννημένος στις 11/3/1977) στο Βερολίνο έφτιαξε το πρώτο κέρινο έργο του (τον Μάικλ Τζάκσον) σε ηλικία 16 ετών. Η μόνιμη έδρα του Μουσείου βρίσκεται στο χωριό Κηπιά της Καβάλας.

πηγή: Goalnews

To Top