Ο Νίκος Παλέντζας αποκαλύπτεται…

Την πεποίθηση ότι ο Άρης μπορεί φέτος να μπει στην τετράδα του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Νίκος Παλέντζας στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΕΣΑΠ, με αφορμή την ανάδειξή του ως “MVP” της 2ης αγωνιστικής, χάρη στην καταπληκτική εμφάνισή του στη νίκη 0-3 επί του Παναθηναϊκού.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης – προσωπογραφίας του νεαρού διαγώνιου του Άρη:

Μικρός (όχι ότι τώρα τον πήραν τα χρόνια) τον κέρδισε αρχικά η πισίνα και ξεκίνησε να κάνει κολύμβηση στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης στην Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή όμως κουράστηκε από το χλώριο και μαζί με τον πατέρα του βρέθηκε στους Χορτατζήδες, το γήπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στο Ιβανώφειο (έδρα του μπασκετικού Ηρακλή) και το Κατσάνειο (έδρα του βολεϊκού Ηρακλή).

Το δίλημμα μπάσκετ ή βόλεϊ δεν τον ταλαιπώρησε πολύ, καθώς ο πατέρας του Προκόπης ήταν παλιός αθλητής του βόλεϊ στον Εθνικό Κοζάνης, κι έτσι ο Νίκος Παλέντζας αποφάσισε να ασχοληθεί με το φιλέ.

Μια απόφαση για την οποία δεν μετάνιωσε ποτέ, όπως φυσικά και για την επιλογή του να αποδεχθεί το καλοκαίρι την πρόταση του Άρη Μαρμούρης ΑΕ, τον οποίο οδήγησε στη μεγάλη νίκη το περασμένο Σάββατο στην έδρα του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP – ΟΠΑΠ στην 3η αγωνιστική της Volleyleague.
«Μου το έλεγαν οι φίλοι μου, αλλά για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα ήμουν εγώ ο MVP, αφού υπήρχαν κι άλλοι παίκτες οι οποίοι ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα», παραδέχθηκε ο 20άχρονος άσος μη κρύβοντας την ικανοποίηση του. «Είναι μια τεράστια ηθική ικανοποίηση και πραγματικά νιώθω περήφανος. Όλη αυτή η ‘φασαρία’ των τελευταίων ημερών, δεν με αποπροσανατολίζει, αλλά μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω την προσπάθεια μου, γιατί η μία φορά μπορεί να είναι και τυχαία, ενώ εγώ θέλω αν είναι δυνατόν κάθε αγωνιστική ή σε κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής μου να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Ο ‘Πάλε’ δηλώνει απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να μετακομίσει το καλοκαίρι στους κίτρινους «γιατί ήξερα τους παίκτες και τον προπονητή και ήμουν σίγουρος ότι θα κάναμε καλή δουλειά, αλλά θα είχαμε και εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια», ενώ παραδέχθηκε ότι έχει κι ένα παράπονο από τον Ηρακλή, την ομάδα που ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ: «Στα δέκα χρόνια που ήμουν στον Ηρακλή έμαθα πολλά, όμως ο μοναδικός άνθρωπος που με πίστεψε ήταν ο κ. Γκουλινέλι, ο οποίος με χρησιμοποίησε ακόμη και σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ».

Το περασμένο καλοκαίρι ο νεαρός άσος βρέθηκε στην Πορταριά και στο 1ο Volleyleague Camp, το οποίο δεν ξέχασε να μνημονεύσει. «Η διάρκεια του ήταν μικρή, αλλά γεμάτη ουσία, αφού η παρουσία του κ. Λάιου προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ σε τεχνικά θέματα. Οι προπονήσεις μαζί του ήταν τρομερή εμπειρία και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια»

Όσον αφορά τον Άρη και την πορεία του στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 ο Παλέντζας έδειξε αρκετά αισιόδοξος, ποντάροντας «στο ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας. Υπάρχει τρομερή διάθεση και όρεξη για δουλειά από όλους και αν είμαστε καλά στην υγεία μας μπορούμε να βρεθούμε και στην τετράδα. Θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι κι ας έχουμε μόνο δύο ξένους. Το δείξαμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό που έπαιξε με τρεις ξένους κι εμείς μόνο με τον Σάμαρτζιτς».

Ο MVP – ΟΠΑΠ της 3ης αγωνιστικής χαρακτήρισε τη φετινή Volleyleague ως «το πρωτάθλημα των ευκαιριών και των ατελείωτων εκπλήξεων» κι επιβεβαίωσε την… αδυναμία του προς τον Κλέιτον Στάνλεϊ, αλλά και τον μεγάλο του καημό: «Θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω μαζί στην ίδια ομάδα με τον Κλέι. Γι’ αυτό προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι και καλύτερος. Ήμουν στην πρώτη του προπόνηση στο Κατσάνειο και ενθουσιάστηκα βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε. Κάθε μέρα πήγαινα και παρακολουθούσα την προπόνηση των ανδρών, που έκαναν πριν από εμάς και προσπαθούσα να καταγράψω τις κινήσεις του. Κρατάω επαφή μαζί του και μακάρι κάποια στιγμή να βρεθούμε στην ίδια ομάδα».

To Top