Ο Ναδάλ νίκησε τον Κύργιο και παραμένει αήττητος το 2022 (video)

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, με την 19η διαδοχική νίκη του μέσα στο 2022, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells, επικρατώντας με 7-6(0) 5-7, 6-4 του Ελληνοαυστραλού, Νίκ Κύργιου και θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό, με αντίπαλο, τον συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ.

«Ο Νικ, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην σκληρή επιφάνεια. Όταν παίζει με κίνητρο και πάθος, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε. Του εύχομαι τα καλύτερα», σχολίασε μετά τον αγώνα ο αήττητος το 2022, Ναδάλ, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είδε πως ο Κύργιος πέταξε με δύναμη την ρακέτα του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να εκσφενδονισθεί και να αναπηδήσει μακρυά, αλλά πολύ κοντά σε ένα ball boy.

«Είμαι άνθρωπος. Συμβαίνουν αυτά. Ηταν ατύχημα», δήλωσε ο Κύργιος για το περιστατικό, με τον Ναδάλ να επισημαίνει: «Ελπίζω, ότι αυτό που συνέβη δεν είναι πολύ σοβαρό. Η ATP πρέπει να λάβει μέτρα για να τα αποφεύγει αυτά, γιατί ακόμη κι εάν είναι ακούσια, μπορεί κάτι να συμβεί».

Κατά την… προσφιλή του συμπεριφορά κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Κύργιος, αντέδρασε σε ένα… φλύαρο θεατή, λέγοντας του «σκάσε διάολε», με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή από τον διαιτητή, στον οποίο είπε: «Είναι δουλειά σου να ελέγχεις το κοινό».

Οσον αφορά στον Αλκαράθ, ο Ναδάλ, σχολίασε: «Θα είναι ασταμάτητος. Το να έχω ένα τέτοιο αστέρι για την χώρα μου, να ξέρω ότι θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε έναν απίστευτο παίκτη που θα παλεύει για τους πιο σημαντικούς τίτλους, δεν ξέρω για πόσα χρόνια, είναι φανταστικό. ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 18χρονος Αλκαράθ, ο οποίος επικράτησε 6-4, 6-3 του Βρετανού, Κάμερον Νόρι, έγινε ο δεύτερος νεότερος τενίστας στην Ιστορία, που προκρίθηκε σε ημιτελικό τουρνουά Masters 1000, μετά τον Αντρέ Αγκάσι, ο οποίος ήταν 17 ετών το 1988.

«Είναι απίστευτο να μπαίνεις έτσι στην Ιστορία αυτού του τουρνουά», είπε γεμάτος υπερηφάνεια ο νεαρός Ισπανός.

To Top