«Ο Νοβίτσκι είχε συμφωνήσει με τη Βίρτους για 1,5 εκατομμύριο δολάρια»!

Ο ιστορικός ιδιοκτήτης της Βίρτους Μπολόνια, Αλφρέντο Κατσόλα, αποκάλυψε ότι ο Ντιρκ Νοβίτσκι συμφώνησε με τους Ιταλούς το 1998 ως αντικαταστάτης του Ζόραν Σάβιτς.  

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο μεγάλος Γερμανός διανύει την 21η σεζόν του με τους Μάβερικς στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο και ο Αλφρέδο Κατσόλα αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport ότι ο Νοβίτσκι είχε συμφωνήσει με τη Βίρτους Μπολόνια, το 1998! Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Ρος Περό Τζούνιορ τον έπεισε να περιμένει το ντραφτ του ΝΒΑ κι έτσι η ιστορία γράφτηκε αλλιώς.

«Ο κόουτς Σάντρο Γκάμπα μας μίλησε για τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Μίλησε αρχικώς με τον Έτορε Μεσίνα κι εν συνεχεία προετοιμάσαμε τη συνάντηση. Ο Νοβίτσκι προσγειώθηκε στην Μπολόνια μαζί με τον κόουτς – μάνατζερ Χόλγκερ Γκεσγουάιντνερ, τον μέντορά του στην Βούρζμπουργκ. Δ

ειπνήσαμε στο εστιατόριο του Ρομπέρτο Μπρουναμόντι, ο οποίος ήταν general manager της ομάδας μας εκείνη την περίοδο. Του έκανα πρόταση για 1,5 εκατομμύριο δολάρια για να αντικαταστήσει τον Ζόραν Σάβιτς, ένα καλό ποσό για ένα 19χρονο παιδί που θα άφηνε τη Γερμανία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Παράλληλα, ο ατζέντης του τον πίεσε να βάλει NBA-out στο συμβόλαιο, πιστεύοντας ότι η προοπτική του να παίξει για έναν χρόνο στο top επίπεδο θα ήταν σπουδαίο για τον Ντιρκ.

Έπειτα από λίγες μέρες ο Ρος Περό Τζούνιορ, ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς πήρε το προσωπικό του αεροπλάνο, ήλθε στην Ευρώπη και έπεισε τον Νοβίτσκι να περιμένει τους Μαβς στο ντραφτ.

Προσπαθήσαμε να υπογράψουμε τον Πέτζα Στογιάκοβιτς για να τον αντικαταστήσουμε όμως ο Σέρβος πήγε στο ΝΒΑ. Στο τέλος υπογράψαμε τον Ζάρκο Πάσπαλι».

To Top