ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντίας κάνει διεθνώς… ρόμπα το boss: “Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έπιασε τα γεννητικά όργανα του βοηθού μου”!

Θα κάνει χρόνια να ξεχάσει την ζούγκλα του ΟΑΚΑ o Αρτούρ Σοάρες Ντίας. Αυτό είναι σίγουρο… Την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ο Πορτογάλος διαιτητής βίωσε την ελληνική «φιλοξενία» από το… boss στον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ήταν γεγονότα και εικόνες που θα έπρεπε να τον οδηγήσουν στην οριστική διακοπή του αγώνα, μετά την επίθεση του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια και τον προπηλακισμό του Καρυπίδη, ενώ στην συνέχεια είχαμε και την επίθεση στον Λάζαρο Βαρδάκη, βοηθού του Μίχαελ Ένινγκ.

Ο Πορτογάλος διαιτητής έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του, κάνοντας διεθνώς… ρόμπα το boss, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους συμπατριώτες του, να τον αποκαλούν ως τον κορυφαίο ρέφερι της χώρας.

Μίλησε για πολλά στην ιστοσελίδα bancada και φυσικά ρωτήθηκε για το παιχνίδι ΑΕΚ-Άρης… Όπως γράφουν οι Πορτογάλοι: “Ο διαιτητής μίλησε επίσης για το περιστατικό σε ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ της ΑΕΚ και του Άρη, όταν απείλησε να μην συνεχίσει τον αγώνα μετά το διάλειμμα” με τον Ντίας να δηλώνει: “Είχαμε κάποιον από το ένα κλαμπ, δίπλα σε έναν βοηθό διαιτητή, του άρπαξε τα γεννητικά του όργανα, μοιάζει… ξεκαρδιστικό. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν μια ασυνήθιστη επίθεση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

Ο Ντίας σε αυτήν την εκ βαθέων συνομιλία αναφέρει ακόμη ότι: “Νιώθω ανίκανος μερικές φορές. Δεν μου αρέσει να είμαι ανίκανος. Θα ήθελα να είμαι επιτυχής, πιο αποτελεσματικός σε ορισμένες αποφάσεις, καθώς όπως και ο παίκτης, ο οποίος όταν έχει την ευκαιρία για γκολ δεν θέλει να αποτύχει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ορισμένες μερικές φορές αποτυγχάνει “.

Στη συνέχεια, ο διαιτητής μίλησε για τη σχέση με τον διαιτητή VAR, τονίζοντας πως: «δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα που είναι «ερμηνευτικά». Αυτές οι ερωτήσεις είναι για τον διαιτητή, στο γήπεδο, να πάρει την απόφασή του και να είναι αυτόνομος. Στην αρχή, υπήρχε μια φάση προσαρμογής. Τώρα, είμαι αυτόνομος”…

Βέβαια, όπως όλοι θυμούνται στην περίπτωση της αποβολής του Ματίγια στο επεισοδιακό ΑΕΚ-Άρης, αποφάσισε αρχικά για την κίτρινη κάρτα, αλλά λόγω της… ζούγκλας την μετέτρεψε σε κόκκινη.

Ρωτήθηκε ακόμη για το ποια παιχνίδια του αρέσουν να παίζει και είπε: “Τα ντέρμπι, τα παιχνίδια που έχουν ένταση” ενώ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του που τον συνοδεύουν.

“Αφιερώνω τον εαυτό μου σε αυτό που κάνω. Αλλά χωρίς τους Ρουί Λιτσίνιο και Πάουλο Σοάρες που με συνοδεύουν και χωρίς έναν καλό VAR δεν θα μπορούσε να πετύχω τους στόχους”, είπε μεταξύ άλλων.

To Top