Ο Ντίνος Κούης και η Άρσεναλ…

Το ωραιότερο άθλημα στον κόσμο μέσα από το πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο προπονητικό πρόγραμμα. Η Αρσεναλ δίνει τη δυνατότητα στα νεαρά φιντανάκια του ποδοσφαίρου να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και τέλος να αναδείξουν το ταλέντο τους και να γνωρίσουν τον πρωταθλητισμό.

Οι άνθρωποι της Arsenal Soccer Schools ανακοίνωσαν εδώ και λίγες μέρες την έναρξη της συνεργασίας με την ακαδημία του Ντίνου Κούη και ευελπιστούν ότι μέσα από το συγκεκριμένο εγχείρημα η Ελλάδα θα αποτελέσει το κέντρο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της Αρσεναλ στο πλαίσιο ενός δομημένου και πρωτοποριακού προπονητικού προγράμματος.

Πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η πρώτη Elite Ακαδημία της Αρσεναλ στην Ευρώπη. Η Αρσεναλ έχει άλλες 5 σε όλο τον κόσμο που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν την επόμενη γενιά παικτών που θα επανδρώσουν την Ακαδημία της στο Λονδίνο και εν συνεχεία την πρώτη ομάδα.

Υπεύθυνος του προγράμματος παγκοσμίως είναι ο Στιβ Μόροου Head of International Partnership, παλιός διεθνής παίκτης της Αρσεναλ, ο οποίος σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των ελληνικών και κυπριακών Arsenal Soccer Schools, που λειτουργούν με τεράστια επιτυχία τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια να αποτελέσει η Ελλάδα κέντρο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης για την Αρσεναλ.

Οι Arsenal Soccer Schools λειτουργούν σαν δίκτυο scouting νεαρών παικτών για την Arsenal FC Elite Academy Southeast Europe, με επικεφαλής τον Λάκη Παπαϊωάννου, επίσημο scout της Arsenal FC στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Λάκης Παπαϊωάννου ανέπτυξε τη φιλοσοφία των ακαδημιών, τονίζοντας: «Για να φτάσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου σαν ποδοσφαιριστής είναι ζωτικής σημασίας να έχεις τον σωστό χαρακτήρα (attitude) μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρέπει να σέβεσαι (respect) τους συμπαίκτες σου, τον αντίπαλό σου. Τον προπονητή σου και τον διαιτητή. Για να καταφέρεις να πάρεις και το μέγιστο από την ομάδα σου πρέπει να εκτιμάς τις προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι είναι γύρω σου. Στην Αρσεναλ οι δεξιότητες (skills) και η τεχνική είναι κύρια πηγή έμπνευσης για δημιουργικότητα, ενθουσιασμό και ψυχαγωγία.

Πρέπει να έχεις πολλή ενέργεια (energy) για να επιτύχεις το καλύτερο παίζοντας ποδόσφαιρο. Οσο περισσότερο μπορείς να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε υψηλό επίπεδο τόσο περισσότερο θα σε ωφελήσει αυτό στους αγώνες. Θέλουμε οι νέοι παίκτες να αγκαλιάσουν τις ιδέες του προπονητή τους και πάντα να σκέφτονται διαφορετικούς τρόπους (new thinking) προκειμένου να βελτιώνονται τακτικά και τεχνικά. Να είναι δημιουργικοί με τις σκέψεις τους και να τις εκφράζουν μέσα στο γήπεδο όποτε μπορούν.

Ωστόσο, να μην ξεχνούν πως όσο κι αν δουλέψουν στην προσωπική τους εξέλιξη, το ποδόσφαιρο παραμένει ομαδικό άθλημα. Οσο περισσότερο δουλεύεις με τους συμπαίκτες σου τόσο καλύτερος θα γίνεσαι σαν παίκτης και μέλος μιας ομάδας (all for one). Τέλος, να μάθουν να παίζουν με τον τρόπο της Αρσεναλ (learning). Το ποδόσφαιρο βασίζεται στην πάσα και την κίνηση, την τεχνική και τις δεξιότητες, συνδυάζοντας τις αρχές της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας, της έκφρασης και της διασκέδασης».

To Top