Ο Ντε Χέα κράτησε ζωντανή τη Γιουνάιτεντ και ο Κριστιάνο την έστειλε στους «16» (video)

Παίζοντας κανονικό ποδόσφαιρο μόλις για 25 λεπτά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 στην Ισπανία της Βιγιαρεάλ, με πρωταγωνιστές τους Ντε Χέα και Κριστιάνο. Πρώτο γκολ για Σάντσο.

Χρειάστηκε να φύγει ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ για να περάσει στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης η Γιουνάιτεντ. Με τον Μάικλ Κάρικ στον πάγκο τα… χρειάστηκαν αλλά τελικά πήραν καθαρή εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Βιγιαρεάλ και έχουν στα χέρια τους ένα εισιτήριο για τα νοκ-άουτ το οποίο μπορούν να το κάνουν πρώτης θέσης την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις. Πρωταγωνιστής για ακόμα ένα ματς ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που άνοιξε τον δρόμο για την πολύτιμη νίκη σκοράροντας και στο 5ο ματς των ομίλων. Πρώτο γκολ για τον Σάντσο, που κλείδωσε το αποτέλεσμα στο φινάλε.

Πολύ καλύτερα μπήκε η Βιγιαρεάλ και είχε φάσεις με τους Μόι Γκόμεθ (4’) και Γιέρεμι πίνο (10’), ενώ πατούσε καλύτερα και ουσιαστικά δεν έδινε την μπάλα στην Γιουνάιτεντ. Η κατοχή για τους γηπεδούχους στο 25’ είχε φτάσει στο 69% και στο 27’ έφτασε και μια ακόμα ευκαιρία αλλά ο Ντε Χέα σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Τριγέρος. Στο 30’ έκανε την πρώτη του προσπάθεια ο CR7 με μια κεφαλιά στον Ρούλι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν φάνηκε να αλλάζει και βλέπαμε μια Γιουνάιτεντ να παίζει ουσιαστικά για να κρατήσει την ισοπαλία. Μάλιστα για να μείνει όρθια χρειάστηκε ο Ντε Χέα να κάνει επέμβαση παγκόσμιας κλάσης στο 59’ στο βολέ του Τριγέρος, ενώ στο 63’ από καλή θέση ο Ντανζουμά σούταρε ψηλά. Το φινάλε έμελλε να είναι καλό για τους παίκτες του Κάρικ, που είχαν το καλύτερό τους διάστημα προς το τέλος.

Στο 71’ ο Σάντσο απείλησε χάνοντας το τετ-α-τετ με τον Ρούλι, όμως ο Αργεντινός στη συνέχεια λάθεψε. Στο 78’ δεν έκανε σίγουρη πάσα προς τον Καπού ο Ρονάλντο πήρε και τον κρέμασε για το 0-1. Αυτό δεν ήταν το τελικό αποτέλεσμα καθώς στο 90’ ο Σάντσο πάτησε ξανά περιοχή και με δυνατό σουτ οριζόντιο-και-μέσα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

To Top