ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ντουβιέ έπιασε τον Μάσεϊ, κυνήγησε τον Γκργκούρεβιτς…

Τα 15 ριμπάουντ που πήρε χθες ο Μπράις Ντουβιέ στον αγώνα με τα Τρίκαλα δεν συνιστούν ρεκόρ για τον Άρη, είναι ωστόσο η καλύτερη επίδοση από παίκτη των κίτρινων τα τελευταία επτά χρόνια.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ “η κυριαρχία του Άρη στα ριμπάουντ ήταν ολοκληρωτική έναντι των Τρικάλων αφού είχε τα διπλάσια από τη θεσσαλική ομάδα (50-25). Σε αυτό συνετέλεσε καθοριστικά η παρουσία του Μπράις Ντουβιέ. Ο Αυστριακός μαζεύοντας 15 ριμπάουντ -τα 10 στο πρώτο ημίχρονο- ισοφάρισε την 3η καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Δεν έκανε όμως μόνο αυτό.

Με τα 15 ριμπάουντ που είχε, σημείωσε και την κορυφαία επίδοση της τελευταίας 7ετίας για τον Άρη και ισοφάρισε το ρεκόρ των “κιτρινόμαυρων” των τελευταίων 12 χρόνων. Για να βρούμε παίκτη του Άρη με μεγαλύτερη επίδοση, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 10 Μαίου 2006 όταν ο Άντε Γκργκούρεβιτς μάζεψε 17 ριμπάουντ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελλήνιο.

Στο μεσοδιάστημα των προηγούμενων 12 χρόνων συνολικά πέντε φορές παίκτης του Άρη μάζεψε 15 ριμπάουντ όπως σήμερα δηλαδή ο Ντουβιέ. Τη σεζόν 2006-07 ο Τζερεμάια Μάσεϊ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, άλλες τρεις φορές στη σεζόν που ακολούθησε από τον Αμερικανό φόργουορντ (με την Ολυμπιάδα Πατρών εκτός, το Ρέθυμνο εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας) και για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου 2011, τότε που ο Τζον Τόμας είχε 15 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό (84-79)”.

To Top