Ο Ντουράντ δεν… κρατήθηκε: «Για κάποιους είμαστε ζώα, κλόουν σε τσίρκο και όχι κανονικοί άνθρωποι»

Με αφορμή το επεισόδιο του με τον φίλαθλο στο Ντάλας, ο Κέβιν Ντουράντ θέλησε να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα και την συμπεριφορά κάποιον στις κερκίδες του ΝΒΑ. Διότι «κάποιοι δεν μας αντιμετωπίζουν ως απλούς ανθρώπους, αλλά σαν ζώα».

Το παρουσιαστικό του εκπέμπει μία ηρεμία. Ο τρόπος που κοιτάει και εκφράζεται (συνήθως), επίσης δημιουργούν μία χαμηλών τόνων ατμόσφαιρα. Μόνο που ο Κέβιν Ντουράντ δεν είναι από τους τύπους που κλείνει τα αυτιά του, κοιτάει μόνο τον προσωπικό του στόχο και δεν ασχολείται με ότι λένε οι γύρω του. Θεωρεί πως κάποια πράγματα πρέπει να απαντηθούν. Ειδικά αν από αυτά προκύπτουν ερωτήματα και ερωτηματικά.

Γι’ αυτό κι όταν κάθισε η… σκόνη από το επεισόδιο του με φίλαθλο των Μάβερικς πριν το παιχνίδι των Φοίνιξ Σανς στο Ντάλας, θέλησε να σχολιάσει την συμπεριφορά του οπαδού των Τεξανών προς το πρόσωπό του.

«Για κάποιους δεν είμαστε αθλητές, ούτε καν απλοί άνθρωποι», είπε ο Ντουράντ στην The Arizona Republic κι αφού λίγες ώρες πριν είχε ακούσει να τον προσφωνεί ως «σκύλα». Με την υποτιμητική έννοια του ώρα, που στην αμερικάνικη αργκό μεταφράζεται ως πόρνη ή κάποιο από τα επικρατέστερα συνώνυμα αυτής.

«Θεωρούν πως είμαστε ζώα, γραφικοί πρωταγωνιστές μία παράστασης τσίρκο», τόνισε ο 35χρονος σούπερ σταρ και 9ος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, για να καταλήξει πως «μας θεωρούν απλώς διασκεδαστές και μας συμπεριφέρονται αναλόγως».

Το βασικό του πρόβλημα πάντως, ήταν πως «με αποκάλεσε “σκύλα” όταν πέρασα από μπροστά του και έβλεπε την πλάτη μου. Και δεν ήταν πολλοί άνθρωποι τριγύρω. Προφανώς δεν μπορούσε να μου το πει όταν έβλεπε το πρόσωπό μου». Κανείς δεν ξέρει πάντως, αν ο φίλαθλο το μετάνιωσε, αλλά σίγουρα φοβήθηκε όταν ο Ντουράντ κατευθύνθηκε κατά πάνω του.

To Top