ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ντραγκίσεβιτς άρχισε το “σκούπισμα”, οι υπόλοιποι το ολοκλήρωσαν!

Ο Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς τα έκανε όλα στο πρώτο ημίχρονο, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του ΠΑΟΚ, όμως οι συμπαίκτες του ήταν αυτοί που “καθάρισαν” τη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο Σέρβος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την φανέλα του Άρη την πιο κρίσιμη στιγμή. Ουδείς περίμενε τον Ντραγκίσεβιτς σε αυτό το παιχνίδι, αλλά η παράσταση που έδωσε στο πρώτο ημίχρονο χθες στη Πυλαία ήταν άνευ προηγουμένου. Αυτή η παράσταση θα πήγαινε… στράφι, αν δεν έβγαιναν μπροστά και άλλοι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

– Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν αυτός που αρχικά έβαλε τον Άρη σε ρυθμό οδηγού και νικητή με τους πολύ γρήγορους επτά πόντους του. Αν δεν έκανε φάουλ, θα μπορούσε να σκοράρει 20 χθες στη μέρα που βρέθηκε…

– Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σκόραρε 6 πόντους, ο ένας πιο κρίσιμος από τον άλλον. Το τρίποντο με το οποίο ο Άρης προηγήθηκε με 61-66, απαντώντας άμεσα στον ΠΑΟΚ όταν μείωσε σε 61-63 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και οι 3/4 βολές στα τελευταία λεπτά ήταν υπερπολύτιμα για τους κίτρινους.

– Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς πήρε τη σκυτάλη από τον Ντραγκίσεβιτς στα μέσα της πρώτης περιόδου και με δύο “γκολ-φάουλ” διατήρησε το προβάδισμα του Άρη, ενώ πέτυχε ίσως και το πιο καθοριστικό τρίποντο, 2:24 πριν το τέλος γράφοντας το 67-77.

– Ο Γουίλ Κάμινγκς ήταν ο… κανονικός Κάμινγκς. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε 11 από τους 18 πόντους του, οι περισσότεροι σε πολύ καίρια σημεία του παιχνιδιού.

– Ο Βασίλης Ξανθόπουλος κινήθηκε πάλι σε ρυθμούς… “τριπλ νταμπλ” με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, οργάνωσε άριστα τον Άρη, του έδωσε την απαραίτητη ηρεμία.

– Για τους ψηλούς μιλούν οι αριθμοί των αντιπάλων καλύτερα. Ο Κιθ Κλάντον έμεινε στους 8 πόντους που είχε στο πρώτο ημίχρονο, ο δε Ιβάν Άσκα μόλις 5 πόντους. Δεν πλήγωσαν ποτέ τον Άρη…

To Top