Ο «νόμος» του Κάμπορα και του “καυτού” Χαριλάου! (videos)

Ήταν 14 Μαρτίου του 2010, όταν ο Χαβιέ Κάμπορα με δύο εξαιρετικά γκολ και μέσα σ΄ ένα «καυτό» Κλεάνθης Βικελίδης, χάριζε τη νίκη στον Άρη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ,  προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των «κίτρινων».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ο Αργεντίνος είχε αστοχήσει στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει στο 18ο λεπτό, όταν ο Κόκε ανετράπη από τον Κοντρέρας. Όμως, ο Κάμπορα «διόρθωσε» γρήγορα το δικό του λάθος και συγκεκριμένα στο 22΄, όταν με δυνατό συρτό σουτ από τα 9 μέτρα, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Αργεντίνος, πάντως, «φώναξε» και πάλι παρών στο 64ο λεπτό, όταν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στο γήπεδο.

Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ βρισκόμαστε παραμονές ενός ακόμα τέτοιου ντέρμπι, οι μνήμες που έρχονται στο μυαλό όλων είναι πολλές. Μπορεί οι συνθήκες να είναι διαφορετικές πλέον, όμως, η ιστορία «έγραψε». Kαι μπορεί να ξαναγράψει….

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Εκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Νασούτι,  Πρίττας (68΄ Νάτσο Γκαρσία), Μεριέμ, Κάλβο, Κόκε (89′ χαβίτο) , Κάμπορα (87΄ Τζόνσον).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (68΄ Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (84΄ Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς (89΄ Φωτάκης).

To Top