ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Νότε σε δύο ιστορικές λίστες του Άρη με 37 πόντους και 13 εύστοχα σουτ

Δεν απέτρεψε την εντός έδρας ήττα του Άρη, ωστόσο ο Τζανόντ Νότε έκανε μία σπουδαία εμφάνιση με στατιστικές προεκτάσεις αφού τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους…

*Αυτή ήταν μόλις η 7η επίδοση 37+ πόντων στην ιστορία του Άρη στην Basket League. Από το 1992-93 τέτοιες επιδόσεις σημείωσαν επτά διαφορετικοί παίκτες με τελευταίο τον Νότε. Είχαν προηγηθεί κατά χρονική σειρά οι Σον Χίγκινς, Τόνι Ουάιτ, Χάρολντ Έλις, Ουίλι Σόλομον, Τόμπι Μπέιλι και Βασίλης Τολιόπουλος.

*Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην οποία σημειώθηκαν δύο επιδόσεις 35+ πόντων στην ίδια σεζόν από παίκτες του Άρη. Θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2002-03 για να βρούμε κάτι ανάλογο αφού τότε ο Ουίλι Σόλομον είχε σημειώσει 40 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας και 35 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

*Ο Νότε έμεινε έναν πόντο μακριά και από την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League, την οποία κράτησε ο συμπαίκτης του Βασίλης Τολιόπουλος με τους 38 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

*Οι 37 πόντοι είναι βέβαια και η κορυφαία επίδοση των 16 αγώνων του Νότε στην Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 26 που σημείωσε στα ματς με τον ΠΑΟΚ mateco εντός και τον Απόλλωνα Carna εκτός έδρας.

*Όπως ο Βασίλης Τολιόπουλος, στον πρώτο γύρο, σημείωσε την κορυφαία επίδοση πόντων των αγώνων των δύο ομάδων στο Περιστέρι, έτσι χθες ο Νότε σημείωσε την κορυφαία επίδοση πόντων των αγώνων τους στη Θεσσαλονίκη. Το ρεκόρ κρατούσε μέχρι χθες ο Τόνι Ουάιτ με τους 31 που είχε στο παιχνίδι της σεζόν 1994-95 (79-59).

*Ακόμη ο Νότε έχασε για ένα δίποντο το ρεκόρ απόλυτης ευστοχίας της σεζόν, τελειώνοντας το παιχνίδι με 9/10. Έτσι ο Γιώργος Παπαγιάννης κράτησε την κορυφαία επίδοση αφού είχε 10/10 δίποντα στο παιχνίδι πρώτου γύρου του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Έχοντας παράλληλα και τέσσερα εύστοχα τρίποντα (4/10), ο Νότε σημείωσε τη 17η επίδοση 13+ εύστοχων σουτ εντός πεδιάς στην ιστορία του Άρη.

To Top