Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε Τσικίνιο και Όρτα πριν το ματς με τον Άρη

Back-to-back ανακοινώσεις μεταγραφών από τον Ολυμπιακό! Λίγα λεπτά μετά την επισημοποίηση του deal με τον Τσικίνιο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν γνωστή και τη συμφωνία με τον Αντρέ Όρτα.

Ο Πορτογάλος χαφ έρχεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Μπράγκα, ενώ υπάρχει και ρήτρα αγοράς του το καλοκαίρι από τους Πειραιώτες.

Ο Όρτα είχε συνεργαστεί για μια διετία με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στην Μπράγκα, αποτελώντας εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου, Αντρέ Φιλίπε ντα Λουζ Όρτα, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1996, στην πόλη Αλμάδα.

Αφού πέρασε οκτώ χρόνια στην ακαδημία της Μπενφίκα, σε ηλικία 15 ετών εντάχθηκε στη Βιτόρια και λίγους μήνες μετά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην Primeira Liga. Τον Ιούλιο του 2016, έχοντας πραγματοποιήσει 42 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ στη Βιτόρια, πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα, με την οποία έκανε 16 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε στην Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού και το Μάρτιο του 2018 αποκτήθηκε από τη Λος Άντζελες, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2017-2018 με 42 παιχνίδια, ένα γκολ και επτά ασίστ.

Τον Ιούνιο του 2019 επέστρεψε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπράγκα, η οποία τον αγόρασε από την ομάδα του MLS. Ο Όρτα αγωνίστηκε συνολικά με την Μπράγκα σε 222 παιχνίδια, με απολογισμό δέκα γκολ και 28 ασίστ. Εφέτος έχει πραγματοποιήσει 25 συμμετοχές, με δύο γκολ και δύο ασίστ.

Έχει αγωνιστεί σε 47 παιχνίδια Champions League και Europa League, ενώ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας σε επίπεδο U18, U19, U20 και U21. Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων Πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Μπενφίκα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ με την Μπράγκα.

Αντρέ, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό”.

Νωρίτερα τη μεταγραφή του Τσικίνιο επισημοποίησε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Πορτογάλου χαφ, ο οποίος είναι οκταροδεκάρι, και έρχεται από την Μπενφίκα για να δώσει λύσεις μεσοεπιθετικά στην ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου Φρανσίσκο Λεονέλ Λίμα Σίλβα Μασάντο ή Τσικίνιο, όπως είναι γνωστός.

Γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1995 στην πόλη Σάντο Τίρσο, κοντά στο Πόρτο, και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της νεαρής του ηλικίας στα τμήματα υποδομής της Λεϊσόες, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο το 2014.

Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γκοντομάρ και τον Φεβρουάριο του 2017 αποκτήθηκε από την κροατική Λοκομοτίβα. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Κοΐμπρα προχώρησε στον δανεισμό του και τον Ιανουάριο του 2018 ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του από το πορτογαλικό κλαμπ. Το Μάιο του 2018 ο Τσικίνιο υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας στην Μπενφίκα, η οποία με τη σειρά της αφού τον παραχώρησε στη Μορεϊρένσε (38 συμμετοχές, δέκα γκολ, οκτώ ασίστ), τον Ιούλιο του 2019 τον έκανε εκ νέου δικό της με νέο πενταετές συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι του 2021 αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μπράγκα και τον Φεβρουάριο του 2022 από την τουρκική Γκιρεσούνσπορ, για να αποτελέσει βασικό μέλος της Μπενφίκα την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Με τη φανέλα της πραγματοποίησε συνολικά 126 συμμετοχές (οι 28 σε Champions League και Europa League), πέτυχε εννέα γκολ και έδωσε έντεκα ασίστ, ενώ κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και δύο Σούπερ Καπ.

Εφέτος μετρά 17 παρουσίες, εκ των οποίων τις εννέα στο Πρωτάθλημα και τις πέντε στο Champions League.

Τσικίνιο, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό.

To Top