Ο Ολυμπιακός νίκησε (2-4) στο “Βίλα Παρκ” την Άστον Βίλα και κάνει όνειρα για τελικό

Ο Ελ Κααμπί έκανε την εμφάνιση της ζωής του με χατ τρικ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Άστον Βίλα στο “Βίλα Παρκ” (2-4) και την άλλη εβδομάδα στο «Καραϊσκάκης» θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό του Conference League!

Κόντρα στην 4η ομάδα της  εφετινής Premier League, ο Ολυμπιακός άριστα στημένος τακτικά και παρά τα μικρολαθάκια του, επέβαλλε το δικό του τέμπο και πήρε ένα ιστορικό διπλό, χάρις το χατ-τρικ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί (16’, 28’, 56’ πέν.) και το γκολ του Σαντιάγο Έσε (67’). Η Βίλα ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 με τους Γουότκινς (45’+1’) και Ντιαμπί (52’), έχασε πέναλτι (δοκάρι κι άουτ) με τον Ντίαζ, όμως η βραδιά ήταν… ελληνική. Και σε μία εβδομάδα (9/5, 22:00) στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει την ιστορική ευκαιρία να «σφραγίσει» για πρώτη φορά στην Ιστορία του την πρόκριση σε τελική ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο 81’ ένα λάθος του Κάρμο και το άτσαλο μαρκάρισμά του πάνω στον Ντουράν, έφερε ένα πέναλτι για την Άστον Βίλα, με τον Ντούγκλας Λουίζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 83’, όμως η εκτέλεσή του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε άουτ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ως το τέλος το προβάδισμα των δύο τερμάτων και το ιστορικό 4-2.

Διαιτητής: Μάρκο Γκούιντα (Ιταλία)
Κίτρινες: 83’ Ντιαμπί – 83’ Ροντινέι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.

To Top