Ο Ουζουνίδης, οι αλλαγές και ο Άρης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνδύασε την επιστροφή του στο πάγκο της Ξάνθης μετα απο 72 ημέρες με το επιβλητικό 4-0 σε βάρος του Πανιωνίου και ετοιμάζεται να έρθει ως αντίπαλο την Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τις αλλαγές στην ομάδα, αλλά και τα σενάρια που τον ήθελαν σε σζυτήσεις με τον Άρη.

Τα κυριότερα σημεία των όσων είπε στον sentra fm:

Για την επιστροφή του στον πάγκο της Ξάνθης μεσούσης της περιόδου: «Συνηθίζεται κάτι τέτοιο στην Ιταλία λόγω των συμβολαίων τα οποία δεν λύνονται. Στην δική μου περίπτωση όμως, δεν έχει καμία σχέση. Ακούγεται λίγο παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά για όλα λέμε οτι υπάρχει πάντα μία πρώτη φορά…».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο: «Δεν ήταν τόσο άσχημα τα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει εύκολα με ΟΦΗ και Κέρκυρα. Με τον ΠΑΟΚ το πρώτο γκολ ήταν επιθετικό φάουλ… γίνονται αυτά κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Απλά πίστευα ότι η φυγή μου θα έδιωχνε την πίεση από την ομάδα και τα νεαρά παιδιά. Εκείνη την στιγμή θεώρησα ότι έπρεπε να φύγω όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Για όσα άλλαξε με την επιστροφή του: «Οσο ήμουν απέξω έκατσα και σκέφτηκα τα πράγματα που κάναμε σωστά αλλά και τα λάθη μας. Με τον ερχομό μου προσπάθησαν να αποφορτίσω τα παιδιά από την πίεση που υπάρχει από την αρχή της σεζόν. Όλοι πίστευαν στην αρχή ότι το πρωτάθλημα θα είναι εύκολο. Ποιοτικά μπορεί να έχει χαμηλώσει το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο αφού πολλές ομάδες εξαρτώνται από την ψυχολογία και οι διαφορές στα ρόστερ είναι μικρές. Στην Ξάνθη κτίζεται η προσωπικότητα μας ως ομάδα, η οποία που αποτελείται από αρκετά νεαρά παιδιά. Πέρσι λέγαμε είμαστε κοντά στην Ευρώπη και φέτος πάμε να τα δώσουμε όλα για να μην κινδυνεύσουμε. Στόχος μας είναι να μπαίνουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο για να δώσουν το 100% και το αποτέλεσμα αν είναι να έρθει θα έρθει».

Για το αν είχε προτάσεις απο την ΑΕΚ και τον Αρη πριν γυρίσει στην Ξάνθη: «Μίλησα με τρεις τέσσερις ομάδες, όμως δεν θα ήθελα να ονοματίσω τους συλλόγους με τους οποίους υπήρξαν επαφές».

Για την θέση της Ξάνθης στο πρωτάθλημα: «Αρχικά πριν την έναρξη της σεζόν πίστευα ότι η θέση μας θα ήταν από την 6η μέχρι 8η. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα, όμως με ένα σερί νικών μπορούμε να επιστρέψουμε στον αρχικό στόχο μας».

To Top