Ο Ουντότζι στις 15 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού

Μεταγραφές… Το αγαπημένο θέμα των φιλάθλων, αλλά και των δημοσιογράφων/ρεπόρτερ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε και παρά την οικονομική κρίση, οι σύλλογοι της Superleague απέκτησαν αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Άλλοι τους βγήκαν και για άλλους κλαίνε τα λεφτά τους (όταν έχουν να τους πληρώσουν δηλαδή).

To sport24.gr έκανε μια λίστα με τις 15 καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού και μέσα σε αυτές είναι και ο Ουντότζι, ο οποίος αποχώρησε από τον Άρη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σάιτ:

Νο. 15 Κάρλος Κάλβο

Ο Ισπανός άσος της Ξάνθης έκανε τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Μαρσελίνιο που έφερε και πήρε καλά λεφτά φεύγοντας. Εξαιρετικές εκτελέσεις στις στημένες μπάλες, ενώ μετρά 4 γκολ και 3 ασίστ. Καθόλου άσχημα…

Νο. 14 Ροντρίγκο Γκάλο

Δανεικός μεν, εξαιρετικός δε. Ο δεξιός φουλ μπακ του Παναιτωλικού είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες στη θέση του στο πρωτάθλημα, ενώ “μαθαίνει” τη θέση και στον νεαρό Μπακάκη.

Νο. 13 Παναγιώτης Κόρμπος

Ακόμα και την περίοδο που ο Απόλλωνας πελαγοδρομούσε, ο έμπειρος άσος ήταν καλός. Φέτος πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και δίνει λύσεις σε όλους τους τομείς. Αν συνεχίσει έτσι ίσως το καλοκαίρι κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Νο. 12 Σελόζε Ουντότζι

Σε αυτόν τον Άρη ήταν ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Έδωσε πολύτιμα γκολ, απασχόλησε αμυντικούς και χάρισε βαθμούς. το κακό για τους κίτρινους είναι πως λογικά τον χάνουν.

Νο. 11 Μπαντιμπαγκά

Από τις εκπλήκεις της φετινής σεζόν. Ήρθε με λίγα κιλάκια, τα έχασε και άρχισε αμέσως να ξεχωρίζει στα άκρα. Είναι γρήγορος, πατάει περιοχή και σκοράρει. Βέβαια έχει υπογράψει για ένα χρόνο. Αν και ακούγεται πως ίσως και να ανήκει σε άλλη ομάδα.

Νο. 10 Νταβίντ Τόρες

Τον θυμάστε τον Τοτσέ; Ε, ο Ισπανός άσος τον θυμίζει αρκετά. Επιθετικός με 10-14 γκολ ανά σεζόν στις μικρές κατηγορίες της πατρίδας του, έχει ήδη πετύχει πέντε στην Ελλάδα με τον Πλατανιά. Χρήσιμος και μαχητής “γεμίζει” την αντίπαλη περιοχή.

Νο. 9 Δημήτρης Παπαδόπουλος

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι με τον Πανθρακικό. Φέτος βέβαια έχει και το ρόλο του να “σπάει” τη μπάλα στους ακραίους, ενώ μοιράζεται τα γκολ με τους Ναπολεόνι, Καραμάνο, Καραγκούνη.

Νο. 8 Εστέμπαν Σολάρι

Τι κι αν πάει στα 34; Παραμένει “κανόνι”. Εννέα γκολ και μία ασίστ σε 17 παιχνίδια, με μέσο όρο 75 λεπτά χρόνου συμμετοχής. Για τα δεδομένα της Ξάνθης αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και το πιο σημαντικό είναι πως ταίριαξε άψογα με τον Σολτάνι.

Νο. 7 Μιγκέλ Βίτορ

Μέχρι πρόσφατα ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αν και σέντερ μπακ! Είναι καλός ποδοσφαιριστής, σταθερός, κάνει μεν κάποια λαθάκια, αλλά προσφέρει πολλά και στο ψηλό παιχνίδι. Λίγα χρήματα και μεγάλη προσφορά.

Νο. 6 Πελέ

Όπως φαίνεται στον Εργοτέλη κατάφερε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και πιθανότατα θα πάει στον Ολυμπιακό τον Γενάρη! Ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή. Είναι κεντρικός μέσος που του αρέσει να σουτάρει αρκετά (το παρακάνει βέβαια), εκτελεί καλά στημένα και μαρκάρει σωστά στο χώρο του. Αν ήταν και γρήγορος…

Νο. 5 Χαβιέρ Σαβιόλα

Δεν ξεκίνησε καλά όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματα του. Έχει πετύχει δέκα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει βγάλει και δυο ασίστ. Μαζί του μαθαίνει και ο Μήτρογλου. Το πιο σημαντικό ίσως.

Νο. 4 Μάριο Κάσες

Που το βρήκε αυτόν τον παίκτη ο Πανθρακικός; Πανέξυπνος ποδοσφαιριστής, έχει κατορθώσει μέσα σε ένα μέτριο υλικό να ξεχωρίσει και μάλιστα να πάρει ότι καλύτερο από τους συμπαίκτες του. Σκοράρει, δημιουργεί και μαρκάρει. Το καλοκαίρι θα απασχολήσει αρκετούς.

Νο. 3 Χαβιέρ Ουμπίδες

Η αξία του είναι δεδομένη. Και μάλιστα έρχεται να μας αποδείξει για μία ακόμα φορά πως δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά να… κόβει το μάτι. Πολλές ασίστ (8), τρία γκολ και αρκετό τρέξιμο. Μπαίνει στα 32, αλλά έχει ακόμα εύκολα άλλα δυο ποιοτικά χρόνια.

Νο. 2 Λούκας Πέρεθ

Ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι ο σούπερ παικταράς που περίμεναν πολλοί, όμως δημιουργεί, σκοράρει και παίρνει πάνω του φάσεις. Το κόστος της μεταγραφής του δεν είναι μεγάλο και μάλιστα ο ΠΑΟΚ πάνω του μπορεί να χτίσει ομάδα για πρωτάθλημα (έχοντας βέβαια καλούς παίκτες δίπλα)

Νο. 1 Μάρκους Μπεργκ

Δεν ξεκίνησε τόσο καλά, όμως όσο περνούσε ο καιρός ο Μπερκ γινόταν όλο και καλύτερος. Ίσως και ο ίδιος να κατάλαβε πως ο Παναθηναϊκός είναι η τελευταία ευκαιρία στην καριέρα του έτσι ώστε να μην γυρίσει πίσω στα… Βόρεια. Σκοράρει εντυπωσιακά γκολ, όμως το πιο σημαντικό είναι πως βοηθά τους νεαρούς συμπαίκτες του στην επίθεση. Η ασίστ στον Καρέλη για να πάρει τα πάνω του, έδειξε πως βάζει πάνω απ όλα την ομάδα.

To Top