Ο Πάπας παίζει μπάλα με Ιταλία και Αργεντινή! (photos)

Ιταλία και Αργεντινή αναμετρώνται το βράδυ της Τετάρτης στο “Ολίμπικο” της Ρώμης σε ένα φιλικό αφιερωμένο στον Πάπα Φραγκίσκο (είναι Αργεντίνος με ιταλικές ρίζες) και μία ημέρα νωρίτερα βρέθηκαν στο Βατικανό για να πάρουν την ευχή του και να τον τιμήσουν.

“Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ. Ευτυχώς που είναι φιλικό, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω”, δήλωσε χαμογελαστός μπροστά στις κάμερες ο Ποντίφικας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τις δύο αποστολές, και συνέχισε: “Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας παρακολουθεί, αλλά αυτό είναι ευθύνη στους ώμους σας. Μέσα σας είστε ερασιτέχνες. Πρώτα είστε άνθρωποι και μετά πρωταθλητές.

Στους παράγοντες έχω να πω ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και όχι επιχείρηση. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποθαρρύνετε τη βία. Προσεύχομαι για σας αλλά ελπίζω να προσέχευστε και για μένα ώστε να παίζω ένα τίμιο και θαραλλέο παιχνίδι”.

Για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν ο Πάπας έχει περισσότερη επιτυχία ακόμα και από τον Λιονέλ Μέσι: “Σίγουρα για μένα και όλους εμάς, συνιστά πολύ μεγάλη υπερηφάνεια να μπορούμε να συμμετέχουμε στο σημερινό και αυριανό γεγονός.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μία ξεχωριστή ημέρα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στα μυαλά και στις καρδιές όλων. Με έναν τέτοιο Πάπα, είναι ευκολότερο να γίνουμε καλύτεροι.

Είμαι χαρούμενος επειδη για πρώτη φορά βρήκα ένα άτομο που να είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον Λιονέλ Μέσι, ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής δήλωσε για τη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας: “Είμαι υπερήφανος που μπόρεσα να είμαι εδώ και να συναντήσω τον Πάπα, επειδή είναι και Αργεντίνος.

Δεν μίλησα πολύ μαζί του αλλά ήταν μία αξέχαστη στιγμή. Εμείς οι παίκτες πρέπει να δίνουμε πάντα το καλό παράδειγμα εντός γηπέδου, μόνο με τον σεβασμό προς τον αντίπαλο μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι.

Ελπίζω ότι την Τετάρτη θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι μεταξύ της Ιταλίας και της Αργεντινής και ο κόσμος θα το διασκεδάσει”.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα δώσει τη δική του λάμψη στο ιστορικό αυτό φιλικό καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, ενώ από πλευράς Ιταλίας η μεγάλη απώλεια ακούει στο όνομα Μάριο Μπαλοτέλι, που και αυτός τραυματίστηκε πρόσφατα με τη Μίλαν.

Ο “Σούπερ Μάριο” ήταν πάντως “παρών” μαζί με την ιταλική αποστολή στο Βατικανό, και όπως τονίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ κατάφερε να μιλήσει για λίγο με τον Πάπα, γεγονός που τον έκανε να συγκινηθεί ιδιαίτερα.

Σημειώνεται πως η “αλμπισελέστε” είναι αήττητη στα τρία τελευταία ραντεβού της της με τους “ατζούρι” (2 νίκες στα ισάριθμα τελευταία), ενώ η αμέσως προηγούμενη αναμέτρησή τους ήταν και πάλι φιλικό στο “Ολίμπικο”, με την Αργεντινή να επικρατεί με 2-1 έχοντας για σκόρερς τους Κίλι Γκονσάλες και Ερνάν Κρέσπο.

Πηγή: sport24.gr

To Top