Ο Πέρες τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων – Από πού θα εκκινήσει το GP της Αυστραλίας

Ο Σέρχιο Πέρες τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων, επειδή «εμπόδισε άσκοπα» τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και θα εκκινήσει από την 6η θέση του Κυριακάτικου αγώνα (24/3, 06:00).

Ο Μεξικανός πιλότος βρισκόταν στον γύρο προθέρμανσης των ελαστικών του, μετά από την έξοδο από τα πιτς στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών της Μελβούρνης.

Ωστόσο ο Χούλκενμπεργκ που ήταν σε γρήγορο γύρο με τη Haas, τον πλησίασε και ο Πέρες μπλόκαρε πάνω στην αγωνιστική γραμμή στη στροφή 13 της πίστας.

Ο Χούλκενμπεργκ είπε μέσω του team radio ότι το συμβάν αυτό του κόστισε κάποια δέκατα, τα οποία θα ήταν αρκετά για να μην αποκλειστεί από το Q1. «Νομίζω ότι (ο Πέρες) έκανε μια μεξικάνικη σιέστα εκείνη τη στιγμή, δεν κοίταζε τους καθρέπτες του», ήταν τα λόγια του Γερμανού οδηγού.

Έτσι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Πέρες, ο οποίος από την 3η θέση που πήρε στις κατατακτήριες του Άλμπερτ Παρκ θα «πέσει» στην 6η θέση της σειράς εκκίνησης εν όψει του αγώνα.

Κερδισμένοι από την ποινή του οδηγού της Red Bull, είναι ο Λάντο Νόρις (McLaren) και ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), οι οποίοι κερδίζουν από μία θέση και θα εκκινήσουν από την δεύτερη σειρά του grid.

Ο Πέρες θα βρεθεί στην τρίτη σειρά μαζί με τον «τοπικό ήρωα», Οσκαρ Πιάστρι με McLaren, ενώ ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει από την 11 θέση.

To Top