Ο Πίπεν ολοκλήρωσε την καριέρα του πλουσιότερος από τον Τζόρνταν

Στο δεύτερο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ “The Last Dance“, τονίστηκε το λάθος που έκανε ο Σκότι Πίπεν το καλοκαίρι του 1991 και το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Πιθανώς γνωρίζοντας κι ο ίδιος ότι δεν τον συμφέρει ένα συμβόλαιο επτά ετών, με μόλις $2.5Μ/έτος, υπέγραψε γιατί απλά ήθελε να εξασφαλίσει την οικογένειά του.

Αυτό όμως που δεν είδαμε και δεν ξέρουμε αν θα προβληθεί και παρακάτω, είναι ότι, παρά το λάθος του το 1991, εν τέλει κατάφερε να ολοκληρώσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, όντας πιο πλούσιος από τον Μάικλ Τζόρνταν. Έχοντας λάβει περισσότερο εκατομμύρια από τις ομάδες όπου έπαιξε. Κι όλα αυτά μάλιστα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια του στους Μπουλς, o Πίπεν πήρε $5Μ κι ο Jordan $63M.

Φυσικά, ο Πίπεν μετά το λάθος του 1991, όταν το 1998 έφυγε τελικά από τους “ταύρους” αποφάσισε να “εξαργυρώσει” τα πρωταθλήματά του. Υπέγραψε ένα πενταετές συμβόλαιο με τους Ρόκετς το 1998, έναντι $67Μ.  Στο Χιούστον όμως έκατσε μόλις έναν χρόνο, γιατί οι σχέσεις του με τον Μπάρκλεϊ δεν ήταν καλές.

Οπότε την επόμενη σεζόν έγινε ανταλλαγή στους Μπλέιζερς, εκεί “τίναξε την μπάνκα στον αέρα”. Έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια και ακολούθως επέστρεψε στους Μπουλς, όπου ο πρώην συμπαίχτης του και πλέον GM των “ταύρων”, Τζον Πάξον θα του δώσει ένα διετές συμβόλαιο με απολαβές στα $10Μ.

Έτσι λοιπόν ο Πίπεν, ενώ τα πρώτα 10 χρόνια της καριέρας του έχει πάρει μόλις $20Μ, τα επόμενα επτά έχει λαμβάνειν ακόμα $90Μ για να κλείσει την καριέρα του με συνολικές απολαβές στα $109Μ. Την ώρα που ο Τζόρνταν, μαζί με το διετές συμβόλαιο στους Wizards, έφτανε στα $93Μ.

To Top