Ο Παλάσιο είπε αντίο στο ποδόσφαιρο και έλαμψε στο ντεμπούτο του ως μπασκετμπολίστας

Ο Ροντρίγκο Παλάσιο αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους σε μία σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα όμως δεν κουνάει μαντήλι στον αθλητισμό, με τον Αργεντινό να κάνει ντεμπούτο ως μπασκετμπολίστας σε ομάδα της Serie D και να διαπρέπει.

Το 2002 ο Ροντρίγκο Παλάσιο συστήθηκε για πρώτη φορά στο αργεντίνικο ποδοσφαιρικό κοινο με τη φανέλα της Ουρακάν, ακολούθησε η εμπειρία της Μπάνφιλντ και η εκτόξευση με την Μπόκα Τζούνιορς, για να μετακομίσει κατόπιν στο Καμπιονάτο και να το τιμήσει όσο λίγοι, αγωνιζόμενος κατά σειρά σε Τζένοα, Ίντερ, Μπολόνια και Μπρέσια.

Με το συμβόλαιό του με την Μπρέσια να λήγει στις 30 Ιουνίου, ο 40χρονος πλέον φορ επέλεξε να βάλει τέλος στην καριέρα του και προχώρησε την Δευτέρα (26/09) στην κοινοποίησή της, όμως είναι πολύ πιθανό η σχέση του με τον αθλητισμό να παραμείνει πολύ στενή για κάποιο διάστημα.

Και αυτό γιατί έβγαλε μεν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ωστόσο δεν απομακρύνθηκε πολύ από το χώρο, με τον Νοτιοαμερικανό να κάνει πρόσφατα το ντεμπούτο σε αγώνα μπάσκετ στην Serie D, με τη φανέλα της Πολισπορτίβα Γκαρενιάνο (Polisportiva Garegnano), ομάδα που εδρεύει στο Μιλάνο.

Ντεμπούτο που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε, με τους Λομβαρδούς να ενημερώνουν μέσω των λογαριασμών τους στα social media για την ήττα τους με μικρή διαφορά από την Μαλασπίνα, τονίζοντας ωστόσο πως ο Παλάσιο ήταν πρωταγωνιστής σημειώνοντας 14 πόντους.

Μένει να δούμε αν “γλυκάθηκε” από την απόδοσή του και παραμείνει στα παρκέ ή ήταν απλά guest star, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου προσφέροντας και ένα γευστικό μπασκετικό επιδόρπιο.

To Top