Ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο (5-1) με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Επιθετικό ποδόσφαιρο, ευκαιρίες, το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος στο ΟΑΚΑ και έχοντας πρωταγωνιστή τον Μακέντα διέλυσε τον Απόλλωνα με 5-1.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Απολαυστικός ήταν ο Παναθηναϊκός σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στις νίκες (5-1) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και… χορταίνοντας με γκολ και θέαμα τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι «πράσινοι» κατάκτησαν διά περιπάτου το πρώτο τους τρίποντο ύστερα από τα απανωτά ντέρμπι κι ένα μήνα μετά τη νίκη επί του Πανιώνιου, έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τους Τάσο Χατζηγιοβάνη και Φεντερίκο Μακέντα, με τον Ιταλό επιθετικό να πετυχαίνει δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς.

Ο δε Χαζηγιοβάνης έκανε «όργια» προσθέτοντας δύο ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ γενικώς οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση από δημιουργικής πλευράς.

Το «τριφύλλι» ήταν άριστα διαβασμένο από τον Γιώργο Δώνη και οι ποδοσφαιριστές του πρόσφεραν εξαιρετικές συνεργασίες στο χορτάρι, με τη φάση του δεύτερου και του τέταρτου γκολ (Μακέντα και Ινσούα) να είναι οι πλέον ενδεικτικές.

Στο δεύτερο γκολ του Μακέντα οι Κάτσε και Μπουζούκης «έκρυψαν» τη μπάλα πριν ο Αλβανός μέσος του προσφέρει το γκολ στο… πιάτο, ενώ το γκολ του Ινσούα ξεκίνησε από τακουνάκι του Χατζηγιοβάνη και σεμιναριακό ένα-δύο του Αργεντινού με τον Μακέντα, πριν νικήσει τον Χουάντερσον.

Ο Απόλλων είχε ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και μόνο μετά το 4-0 και τις αλλαγές του Δώνη (Κουρμπέλης και Ινσούα) φάνηκε ανταγωνιστικός και απειλητικός προς την εστία του Κότσαρη.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα, ανασταλτικά και δημιουργικά, προκειμένου να έχει τύχη στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης (60′ Στάικος), Κάτσε, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (76′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46′ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (69′ Ντούρσο), Ζοαο Πεδρο (63′ Ακόστα), Ελ-Χέλβε.

Γκολ: 15′-41′ Μακέντα,  58′ Κουρμπέλης, 62′ Ινσούα, 92′ Γιόχανσον/67′ Σικαμπάλα

To Top