ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Παναθηναϊκός έχει τρωτά σημεία, αναλύονται στους παίκτες του Άρη

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στους δύο αγώνες του στην Ευρωλίγκα αυτή τη βδομάδα, παρουσιάζοντας ωστόσο εξαιρετική εικόνα παρά τα προβλήματά του και στη Μαδρίτη και χθες στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά τρωτά σημεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Άρης για να πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη του φέτος.

Θέλει όσο τίποτα άλλο ένα τέτοιο αποτέλεσμα η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, για να μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτή και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μια χρονιά που δεν έχει ξεκινήσει καλά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του αναλύουν επί καθημερινής βάσης το αγωνιστικό πλάνο πάνω στο οποίο θα πρέπει οι παίκτες να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα τρία στοιχεία που (θα) ποντάρει ο Άρης

Τρία στοιχεία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί ο Άρης:

1) Το πρώτο είναι η κούραση του Παναθηναϊκού. Έχει δώσει μέσα σε 48 ώρες δύο πολύ υψηλού επιπέδου αγώνες, με την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό, συνεπώς έχει σπαταληθεί ήδη μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

2) Το δεύτερο είναι η απουσία του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και φέτος ο καλύτερος αμυντικός των πράσινων και ο παίκτης που μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα από την παρουσία του στην άμυνα, με την ευελιξία που έχει στο να μαρκάρει παίκτες και στην περιφέρεια.

3) Το τρίτο είναι το ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνει να βρει τον ηγέτη του και έχει ήδη χάσει τέσσερα παιχνίδια που πήγαν στον πάντο, στην κατοχή. Είναι στοχείο που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης, αν και εφόσον το παιχνίδι καταφέρει να διατηρηθεί “ζωντανός” ως το τέλος.

Όλα αυτά είναι στοιχεία που αναλύει ο Πρίφτης στους παίκτες του, το θέμα είναι να εφαρμοστούν την Δευτέρα στο παρκέ του Nick Galis Hall.

To Top