Ο Παναθηναϊκός νίκησε λόγω της άμυνάς του (77-54) τον Κολοσσό Ρόδου (video)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κολοσσού Ρόδου με 77-54 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους κι έφτασαν στην επικράτηση αφού ο Κολοσσός H Hotels δε μπορούσε ν’ ακολουθήσει ξεμένοντας από λύσεις. Πρώτοι σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Χάουαρντ Σαντ Ρος και Λευτέρης Μποχωρίδης με 13 πόντους ενώ αποθεώθηκε για τους πέντε πόντους που σημείωσε ο 15χρονος γκαρντ Νεοκλής Αβδάλας. Από την ομάδα της Ρόδου ο Γουίλιαμς είχε 13.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά το ματς έχοντας απογοητευτικά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (4/20), κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Κολοσσός H Hotels με συνέπεια να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας το προβάδισμα (16-13 στο 10′). Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέβαζαν την απόδοσή του κι έβρισκαν λύσεις επιθετικά. Πότε με τον Βασίλη Καββαδά και πότε με τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο οποίος -εκτός των άλλων- προσέφερε πολλά (και) στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με +7 (34-27), προβάδισμα που πολύ γρήγορα θα μετατρεπόταν σε ασφαλείας. Το μίνι ξέσπασμα του Νεμάνια Νέντοβιτς στο τρίτο δεκάλεπτο κι οι λύσεις που έδωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης ερχόμενος από τον πάγκο απλούστευσαν τα πράγματα. Η διαφορά άνοιξε στο +22 (60-38 στο 30′), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την υπόθεση νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τους δύο προπονητές να μοιράζουν τον χρόνο συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 34-27, 60-38, 77-54.

To Top