Ο Παναθηναϊκός 1-1 με ΟΦΗ, με πέναλτι-καρμπόν όπως αυτό που αρνήθηκε στον Άρη ο Κομίνης!

Ο Παναθηναϊκός πήρε 1-1 με ΟΦΗ στην Κρήτη, πριν το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με πέναλτι σε φάση-καρμπόν όπως αυτό που αρνήθηκε ο Κομίνης στον Μπα και στον Άρη! Η ΑΕΛ έχασε 4-1 από τον Ολυμπιακό, ενώ Ξάνθη και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0. Ο Άρης έχει 18 βαθμούς και με νίκη αύριο κόντρα στον Βόλο, πιάνει τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση (21 βαθμούς), δυο βαθμούς πίσω από τον 4ο ΟΦΗ που έφτασε τους 23…

Αναλυτικά:

ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όμως ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Φιγκεϊρέδο, οι «πράσινοι» έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, αλλά τελικά το γκολ-πέναλτι του Μακέντα διαμόρφωσε το τελικό 1-1! Ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή στον Δώνη. Φάση-καρμπόν (ίσως και πιο αυστηρή…) με την ανατροπή του Αμπού Μπα στο παιχνίδι του Άρη το Σάββατο, όπου ο Κομίνης έκλεισε τα μάτια και τα… αυτιά στο VAR!

Ο Παναθηναϊκός στο σημερινό 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με παίκτη λιγότερο (84’) το γκολ του Φιγκεϊρέδο (65’) που είχε προκύψει κόντρα στη ροή του ματς και να αυξήσει το αήττητο σερί του στα επτά παιχνίδια, λίγες μέρες πριν τον Άρη. Είχε δοκάρι ο Δώνης στο 60′ σε απευθείας φάουλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ 4-1

Μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο άδειο Καραϊσκάκη, καθώς η ΑΕΛ… έμεινε στη Λάρισα και οι Πειραιώτες την ισοπέδωσαν με 4-1 παρότι αγωνίστηκαν με πολλές ρεζέρβες. Ολυμπιακός ουσιαστικά εξασφάλισε το τρίποντο, με τους Μασούρα (9′ 11′), Σουνταντί (17′) και Ελ Αραμπί (πεν. 37′) να πετυχαίνουν τέσσερα τέρματα.

Το μόνο που είχε να κάνει η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να παρουσιαστεί καλύτερη και να βρει τουλάχιστον το γκολ της τιμής και αυτό το έκανε, με τον Αμρ Ουάρντα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 56′ με σουτ εκτός περιοχής και λάθος του Σα που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του (4-1).

Ακόμα πάντως πιο εντυπωσιακό και το από το λάθος του Πορτογάλου κίπερ ήταν το σκηνικό που έλαβε χώρα λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέρμα του Αιγύπτιου, με τον Ουάρντα να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό μαζί με τον Γιώργο Μασούρα.

Ο παίκτης των βυσσινί πανηγύρισε αρχικά το γκολ και κατόπιν κατευθύνθηκε προς το μέρος του παίκτη του Ολυμπιακού, όπου και τον φίλησε στο μέτωπο και φάνηκε να του λέει κάτι, που είχε σχέση με προηγούμενη φάση.

Ο Μασούρας τράβηξε όμως το χέρι του Ουάρντα ενοχλημένος από την κίνησή του και στη συνέχεια, ο Ουάρντα έφυγε θυμωμένος από κοντά του, εκτοξεύοντας διάφορα “γαλλικά” με στόχο τον Μασούρα.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί άμεσα, ο ουραγός Παναιτωλικός βρήκε έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στην Ξάνθη (0-0) που φάνηκε ελάχιστα απειλητική! Κόκκινη ο Τσιγγάρας του Παναιτωλικού στο φινάλε.

Τα πάντα στο απόλυτο μηδέν στα Πηγάδια. Ξάνθη και Παναιτωλικός σε ένα εξαιρετικά άσχημο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, δεν κατάφεραν όχι να σκοράρουν, αλλά να κάνουν έστω και λίγες φάσεις μένοντας έτσι στο 0-0. Οι ακρίτες με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 20 και ξεπέρασαν την ΑΕΛ ανεβαίνοντας προσωρινά στην 6η θέση (λέμε προσωρινά γιατί υπάρχουν και οι αγώνες των Άρη και Ατρομήτου με Βόλο και Λαμία αντίστοιχα).

Από την άλλη οι Αγρινιώτες έμειναν για 15ο ματς χωρίς να καταφέρουν να πάρουν μία νίκη, παραμένοντας η μοναδική στο πρωτάθλημα που δεν το έχει καταφέρει, αλλά τουλάχιστον δεν έχασαν και με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 5 και συνεχίζουν την προσπάθεια για την σωτηρία τους. Μια προσπάθεια που για να πετύχει θα πρέπει σίγουρα τα… καναρίνια να αλλάξουν εικόνα και να μην είναι τόσο κακοί όσο ήταν σήμερα.

Συνολικά το ματς βέβαια ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις και το μόνο που κρατάμε από αυτό είναι οι τέσσερις φορές που εξετάστηκε το VAR για διαμαρτυρίες για πέναλτι, από δύο για κάθε ομάδα. Πέναλτι δεν δόθηκε σε καμία περίπτωση, το 0-0 έμεινε και πραγματικά όχι αύριο, αλλά σήμερα κιόλας η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχει ξεχαστεί.

To Top