Ο Παπαγεωργίου και η δύναμη ψυχής…

Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του ΕΚΟ All Star Game ’19, οι διοργανωτές της μεγάλης γιορτής του ελληνικού μπάσκετ έδειξαν τη θέση που έχει ο αθλητισμός μέσα στην κοινωνία,  με τον Χάρη Παπαγεωργίου να δίνει το παρών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Οι διοργανωτές επισκέφθηκαν και μοίρασαν δώρα στη Συνδυασμένη Μονάδα Εντατικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (ΜΕΨΥ) και Κοινωνικής Επανένταξης (ΜΚΕ) μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι θεραπευόμενοι, το προσωπικό, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής, Αντώνης Γκανάς, υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά τους διοργανωτές, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι αυτό το All Star Game είναι μόνο η αρχή μίας νέας συνεργασίας.

Την… μπασκετική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Καλωσορίσατε σε μία από τις μονάδες μας. Εδώ κάποτε γινόταν χορήγηση του υποκατάστατου, όμως πλέον έχει μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης. Συνολικά στον ΟΚΑΝΑ εξυπηρετούνται περίπου 9000 χρήστες και καλύπτουμε το 80 με 90% των ανθρώπων που χρήζουν θεραπείας.

Στόχος μας δεν είναι οι άνθρωποι απλά να παίρνουν το φάρμακο αλλά και να πηγαίνουν στο επόμενο βήμα και να προχωρούν τη ζωή τους αποκτώντας και πάλι κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό προσπαθούμε να το επιτύχουμε τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες δράσεις είτε αθλητικές, είτε μέσω του θεάτρου κ.α.»

Σε εκείνο το σημείο ένας από τους θεραπευόμενους φώναξε ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους παρευρισκόμενους: «Ευχαριστώ το θεό που με έφερε εδώ. Και ευχαριστώ το προσωπικό».

Μεταξύ άλλων μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος εξήγησε: «Εμείς που έχουμε περάσει πριν κάποια χρόνια από τα γήπεδα σας δίνουμε το στίγμα γιατί παραμένουμε ενεργοί. Προσωπικά πρεσβεύω το δόγμα της δια βίου άθλησης και στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή.

Δεν υπάρχει συνταξιοδότηση από τη ζωή και πρέπει να αθλούμαστε και να προσέχουμε. Πιστεύω αφάνταστα στη δύναμη της ψυχής και όταν έχεις εκεί αποθέματα, μπορείς να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα. Πιστεύω σε εσάς και πιστεύω ότι μπορείτε να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας».

To Top