Ο παραλίγο Αρειανός, που γκρέμισε τη Ρεάλ! (video)

Για τους λάτρεις του ευρωπαϊκου ποδοσφαίρου και δη του ισπανικού, ο Χάβι Φουέγο της Βαλένθια είναι ένα απότα πιο… συνεπή αμυντικά χαφ. Ποτέ δεν ήταν το μεγάλο αστέρι, ωστόσο κατάφερε να κάνει το βήμα στην καριέρα του το καλοκαίρι του 2013, όταν και πήρε μεταγραφή από τη Ράγιο στις «νυχτερίδες».

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του χθεσινού 2-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αποτέλεσμα, που ελαχιστοποίησε (μηδένισε για την ακρίβεια…) τις ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και δεν ήταν μόνο το όμορφο γκολ που πέτυχε, αλλά η πολύ καλή παρουσία του, όντας από τους κορυφαίους της ομάδας του.

Εκείνο που, ωστόσο, ίσως να μην θυμούνται πολλοί είναι το ότι ο Χάβι Φουέγο πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσε να αγωνίζεται στην Ελλάδα, αφού για λίγες ημέρες θεωρούνταν παίκτης του Άρη, έχοντας προφορική συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς.

Το καλοκαίρι του 2010 λοιπόν, ο προπονητής των «κίτρινων» εκείνη την περίοδο, Έκτορ Ραούλ Κούπερ έψαχνε αμυντικό χαφ και είχε καταλήξει στον 26χρονο τότε ποδοσφαιριστή της Ουέλβα. Λόγω οικονομικών προβλημάτων θα έλυνε το συμβόλαιό του, ο Κούπερ είχε μιλήσει με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού και τότε της Ουέλβα, Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος εδωσε εξαιρετικές συστάσεις.

Οι επαφές έγιναν, προέκυψε συμφωνία, αλλά λίγο η διστακτικότητα του Άρη, λίγο η επιθυμία του παίκτη να μείνει τελικά στην πατρίδα του, τον κράτησαν στην Ισπανία και τελικά υπέγραψε στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Και μετά από εκεί ήρθε η Βαλένθια.

Τα περί Άρη είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Χάβι Φουέγο σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στην εφημερίδα «Levante»: «Πάντοτε ήμασταν δεμένοι στην οικογένεια. Πάντοτε άκουγα τον πατέρα μου. Ακόμα και τότε που είχα συμφωνήσει με τον Άρη για να παίξω στην Ελλάδα. Μου είπε ότι θα έπρεπε να μείνω εδώ για να είμαι κοντά στο σπίτι και αυτό έκανα τελικά και βρέθηκα στη Ράγιο».

πηγή: sportit.gr

 

 

To Top