Ο παρεξηγημένος Γκαβέλ έγινε σταρ μετά τον Άρη και δήλωσε στο PRESSARIS: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξουμε με τον Άρη!”

Ο Αντόν Γκαβέλ ήρθε στην Ελλάδα ως επιλογή του Αντρέα Ματσόν και του Νίκου Βετούλα. Αμφισβητήθηκε – ως είθισται στην Ελλάδα – επειδή απλά και μόνο καταγόταν από την Σλοβακία όπου δεν είναι και από τις πιο μπασκετικές χώρες του κόσμου.

Μετά τον Άρη η καριέρα του είχε μόνο ανοδική πορεία και τα τελευταία χρόνια είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Μπάμπεργκ, ομάδα που παίζει στην Ευρωλίγκα. Ο Γκαβέλ μίλησε στο PRESSARIS, θυμήθηκε τα παλιά και εξέφρασε την χαρά του που θα δει ξανά φίλους του από την Θεσσαλονίκη.

Αντόν, καταρχήν ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ενημερώθηκες πως στο τουρνουά που διοργανώνει η Μπάμπεργκ θα συμμετάσχει η πρώην ομάδα σου, ο Άρης;

Ενθουσιάστηκα όταν ενημερώθηκα ότι ο Άρης θα συμμετάσχει στο τουρνουά. Είναι πάντα ευχάριστο να παίζεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα και συγκεκριμένα τώρα που θα έρθει εδώ σε ένα δυνατό τουρνουά.

Τι θυμάσαι από την σεζόν 2008-2009 που φόρεσες την φανέλα του Άρη; Η πόλη, οι φίλαθλοι της ομάδας οι άνθρωποι που απάρτιζαν τότε την ομάδα; Τι σου έχει μείνει πιο χαρακτηριστικά από την θητεία σου;

Κοίτα, θυμάμαι αρκετά. Ιδιαίτερα τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου αλλά και τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα. Έχω πολλές αναμνήσεις. Αλλά φυσικά θυμάμαι και τους φιλάθλους. Δημιουργούσαν πραγματικά πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ήταν πραγματικά απίστευτη. Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ όμορφη πόλη και πραγματικά είχα πολύ όμορφες στιγμές και χαίρομαι που έπαιξα για τον Άρη. Θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνδέουν τον Άρη με την Μπάμπεργκ. Αρκετοί παίκτες όπως εσύ ο Μάσεϊ, ο Τέρι αλλά και ο Πι Τζέι Τάκερ. Έχεις συζητήσει μαζί τους για τον Άρη; Ποια ήταν η άποψή τους για την ομάδα;

Σίγουρα ο Άρης ήταν θέμα συζήτησης μαζί με όλα τα παιδιά. Μιλούσαμε αρκετά για την ομάδα, τους φιλάθλους, την πόλη. Ο καθένας είχε τις δικές του ιστορίες και είχαμε όλοι πολλές κοινές εμπειρίες πάνω σε πολλά θέματα. Όλοι μας όμως έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την ομάδα.

Έχεις κρατήσει επαφή με μέλη από εκείνη την ομάδα ή τους φιλάθλους του Άρη;

Ναι έχω κρατήσει επαφή με κάποια παιδιά από εκείνη την ομάδα, όπως και με αρκετούς φιλάθλους του Άρη. Παρακολουθώ τον Άρη και το τι γίνεται στην ομάδα κάθε χρόνο από τότε που έφυγα.

Πρόσφατα έγινε ένα μεγάλο φιλικό προς τιμήν του θρύλου της ομάδας, Νίκου Γκάλη όπου η τωρινή ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στην Λιμόζ. Αρκετοί θρύλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ έδωσαν το παρών. Το παρακολούθησες;

Είδα στιγμιότυπα από αυτό το μεγάλο γεγονός και πραγματικά ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις την συμπεριφορά όλων των φιλάθλων του Άρη προς το πρόσωπο ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία. Είμαι σίγουρος ότι ευχαριστήθηκε κάθε στιγμή επειδή το άξιζε τόσο πολύ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι φίλαθλοι για μια ακόμη φορά ήταν απίστευτοι.

 

To Top