ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Πελεκάνος έγινε 7ος “κλέφτης” στην ιστορία της Α1, ξεπέρασε τον Κορωνιό!

Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν άστοχος χθες, αλλά έκανε δύο κλεψίματα κόντρα στον Κολοσσό και ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό, για να βρεθεί στην έβδομη θέση της σχετικής κατηγορίας στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε… στατιστικώς για τις επιδόσεις των κίτρινων:

Επιθετικά ήταν σε κακή μέρα μένοντας για 5η φορά στο φετινό πρωτάθλημα άποντος με 0/7 σουτ εντός παιδιάς, ωστόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος σημείωσε ένα ιδιαίτερο επίτευγμα κάνοντας δύο κλεψίματα και με τα οποία έφτασε τα 413 στην καριέρα του. Έτσι έγινε ο 7ος «κλέφτης» στην ιστορία της Α1 αφού προσπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό (412).

Ο Τζέικ Κοέν κέρδισε για πρώτη φορά τον άτυπο τίτλο του MVP του Άρη με 17 βαθμούς στο ranking. Ο 26χρονος φόργουορντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους 13 πόντους που πέτυχε, αφού είχε από 12 στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Αρκαδικό και την ΑΕΚ.

Έχοντας 11 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Ντομινίκ Ουότερς ξεπέρασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο επίσης πρώην «Ρόδιος» Τζαμέλ Χάγκινς έχοντας 5/7 δίποντα, έσπασε το «φράγμα» των 200 εύστοχων σουτ δύο πόντων. Ο Αμερικανός σέντερ έχει πλέον 201/372 (54,03%).

Τα 200 ριμπάουντ Πρωταθλήματος με τη φανέλα του Άρη έφτασε ο Βασίλης Σίμτσακ με τα δύο χθεσινά.

Τέσσερις ασίστ είχε ο Σπύρος Μούρτος ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του. Ο αρχηγός του Άρη είχε την ίδια επίδοση στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αρκαδικό όπως σε τρία ματς της σεζόν 2013-14 και στον 4ο περσινό μικρό τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν με πέντε ριμπάουντ ισοφάρισε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς αφού τόσα είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

Το χθεσινό ήταν το 150ό παιχνίδι του Δημήτρη Πρίφτη στους πάγκους της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ως πρώτος προπονητής. Ο τεχνικός του Άρη μετράει 78 νίκες και 72 ήττες.

To Top