Ο Πετσάρσκι τζούνιορ και οι συμβουλές του πατέρα του

Ο Μάρκο Πετσάρσκι υπέγραψε πρόσφατα το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να παίζει δίπλα στα ινδάλματά του, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που του έχει προσφέρει ο πατέρας του, Μίροσλαβ Πετσάρσκι. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο τελευταίος το 1993 με τον Άρη κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο απέναντι στην Εφές Πίλσεν. Με τη φανέλα του Άρη κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1992 και ήταν φιναλίστ κυπέλλου Ελλάδας το 1993.

Πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σερβικού μπάσκετ είναι ο γιος του Μάρκο Πετσάρσκι. Διεθνής με την εθνική ομάδα εφήβων της Σερβίας, η οποία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα, από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, επιστρέφοντας στη χώρα του, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Μπάγερν Μονάχου.

«Τα περισσότερα από τα ινδάλματά μου ήταν παίκτες της Παρτιζάν, επειδή όλη μου τη ζωή ήμουν φίλαθλος της Παρτιζάν. Ένα από αυτά ήταν και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, που τώρα είμαστε συμπαίκτες. Αυτό για μένα έχει πολύ μεγάλο νόημα», είπε αρχικά, για να μιλήσει στη συνέχεια για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για το πρώτο επαγγελματικό μου συμβόλαιο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να εξελίσσομαι με την Παρτιζάν. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Μάρκο Πετσάρσκι έχει έναν συνοδοιπόρο, τον πατέρα του. «Ο πατέρας μου με βοηθάει πολύ στην καριέρα μου, επειδή ήταν πάντα μαζί μου σε κάθε βήμα μου. Του είπα ότι μπορεί να με βοηθάει στις δύσκολες στιγμές. Μου έχει πει πολλά σημαντικά πράγματα και αυτό με βοηθάει να εξελίσσομαι επειδή ξέρει ότι έχω ως στόχο να φτάσω σε υψηλό επίπεδο», ήταν τα λόγια του.

To Top