ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Πιέρ Κορνού βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας

Η απόκτηση επιθετικού και εξτρέμ αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την ενίσχυση του Άρη, ο οποίος ταυτόχρονα αναζητά και αριστερό μπακ, καθώς η απουσία του Φεράρι και οι εμφανίσεις του Μοντόγια ανέδειξαν το πρόβλημα στη θέση αυτή.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι κιτρινόμαυροι τα τελευταία εικοσιτετράωρα κινούνται και προς αυτή την κατεύθυνση, παράλληλα, με τις επαφές που είναι σε εξέλιξη με περιπτώσεις επιθετικών και εξτρέμ.

Σε ό,τι αφορά τον αριστερό μπακ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ξεχωρίσει δύο παίκτες και ο ένας εξ αυτών είναι ο Πιερ Κορνού. Πρόκειται για 27χρονο Γάλλο, ο οποίος αγωνίζεται στην Μακάμπι Χάιφα, αλλά ο Άρης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις σχέσεις του με την ισραηλινή ομάδα, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στη χώρα. Ο Κορνού μετράει συνολικά 68 συμμετοχές με την ομάδα της Χάιφα.  

Πέρυσι έπαιξε ως δανεικός από τη Ρεάλ Οβιέδο και φέτος με κανονική μεταγραφή, αφού έμεινε ελεύθερος από τους Ισπανούς. Μάλιστα δύο από από τις συμμετοχές, που κατέγραψε ήταν στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το Europa League, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League με τους Ισραηλινούς.

Ο Κορνού δεν είναι ο μοναδικός παίκτης, που απασχολεί, καθώς παράλληλα με αυτόν υπάρχει και μία περίπτωση από την Ισπανία που επίσης είναι ψηλά στη λίστα. Αμφότεροι περνούν από το μικροσκόπιο και ο Άρης καλείται να αποφασίσει άμεσα λόγω της ανάγκης που υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση.

Ποιος είναι ο Κορνού

Ο Κορνού γεννήθηκε στο Αβιγιόν τις Γαλλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μονπελιέ. Το 2017 έκανε το ταξίδι στην Ισπανία για να αγωνιστεί τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαγιόρκα. Εκεί είχε μόνο μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και έπαιξε  δανεικός σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, πριν βρεθεί η Οβιέδο όπου τη σεζόν 2021-22 είχε 32 συμμετοχές.

Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ φέτος πανηγύρισε το Σούπερ Καπ του Ισραήλ.

To Top