ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πιο θλιμμένος χρυσός Ολυμπιονίκης!

Μπορεί να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ωστόσο ο Βορειοκορεάτης Ρι Σε-Γκουανγκ είναι πιθανότατα ο πιο θλιμμένος αθλητής που ανέβηκε στο βάθρο.

Αλλοι στη θέση του πιθανότατα θα είχαν ένα μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Και πώς όχι άλλωστε όταν βλέπουν να ανταμείβονται οι κόποι τόσων χρόνων με την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, την κατάκτηση δηλαδή του χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πόσω μάλλον δε όταν ο Ρι Σε-Γκουανγκ, περί ου ο λόγος, γινόταν μόλις ο τρίτος Βορειοκορεάτης που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το γεγονός ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να σβήσει τη λύπη από το πρόσωπο του αθλητή της ενόργανης στο άλμα, ο οποίος με βαθμολογία 15,691 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η θλίψη του 31χρονου γυμναστή μάλιστα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και την εξήγηση έσπευσαν να δώσουν κάποιοι συναθλητές του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη Mirror υποστήριξαν πως η στενοχώρια του οφείλεται στην αίσθηση ελευθερίας που έχει στο Ρίο ο Βορειοκορεάτης και την οποία στερείται στην πατρίδα του λόγω του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Έχει δει πως είναι να είσαι ελεύθερος, αλλά πρέπει να γυρίσει πίσω για χάρη της οικογένειά του. Είμαστε άνθρωποι, υποτίθεται πως πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν είναι νίκη, αυτό δεν είναι υπερηφάνεια. Είναι ο τρόμος που νιώθει ένας άντρας μπροστά στην κάμερα», ανέφεραν κάποιοι.

Πρέπει εξάλλου να επισημανθεί ότι η Βόρειος Κορέα έχει απαγορεύσει στους αθλητές που έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να επισκεφθούν τουριστικά αξιοθέατα ή να κάνουν παρέα με αθλητές άλλων χωρών!

 

To Top