Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τον γιο του δεν έχει τύψεις

O Τσεβέρ Τοκάς είναι ποδοσφαιριστής και παίζει σε ομάδα περιφερειακής ερασιτεχνικής λίγκας της Τουρκίας. Κάποτε (2008, 2009) είχε αγωνιστεί και στην ελίτ των πρωταθλημάτων της γείτονας. Είναι 32 χρόνων και προφανώς ο λόγος που διαβάζεις για αυτόν δεν είναι αγωνιστικός. Έγινε θέμα σε media όλου του κόσμου, γιατί δολοφόνησε τον γιο του.

Ο 5χρονος Κασίμ είχε μπει σε νοσοκομείο της Προύσας για εξετάσεις, καθώς είχε συμπτώματα Covid-19, στις 23/4. Αμέσως μπήκε στην εντατική, μαζί με τον πατέρα του -έως ότου κάνουν και οι δυο εξετάσεις για τον κορονοϊό. Δυο ώρες αργότερα, ο Τοκάς εξέπεμψε SOS στους γιατρούς. Το παιδί δεν ανέπνεε. Οι ειδικοί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Την επομένη έγινε η κηδεία. Στις 4 του Μάη ο Τοκάς πήγε στην αστυνομία για να ομολογήσει πως είχε πνίξει τον Κασίμ -πιέζοντας το πρόσωπο του αγοριού με μαξιλάρι, μέχρι να πεθάνει. “Ήταν μπρούμυτα και τον πίεζα για ένα τέταρτο. Τον έβλεπα να ψυχορραγεί, αλλά δεν σταμάτησα. Σήκωσα το μαξιλάρι, όταν σταμάτησε να κουνιέται και μετά φώναξα τους γιατρούς -για να μη συγκεντρώσω πάνω μου τις υποψίες”, είπε στην κατάθεση του.

Σε δηλώσεις του στη Sabah, ο πατροκτόνος είπε και ότι “ο Κασίμ ήταν άρρωστος για δυο εβδομάδες, αλλά προτιμήσαμε να τον κρατήσουμε σπίτι γιατί φοβόμασταν μην μολυνθεί στο νοσοκομείο. Δυο ώρες μετά τη διακομιδή του είχε μια κρίση. Μιάμιση ώρα αργότερα, οι γιατροί με ενημέρωσαν για τον θάνατο του. Τηλεφώνησα στη σύζυγο μου να της πω για τι είχε γίνει. Δεν της είπα τι είχα κάνει. Όπως δεν το είπα και στον πατέρα μου”.

Για τις ημέρες που ακολούθησαν, η οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού απαιτούσε εξηγήσεις από το νοσοκομείο, με την καταγγελία πως ο Κασίμ πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα. Αυτό αναφέρεται στο post του αδελφού του πατροκτόνου. “Στις 4/5, ενώ ήμουν σπίτι με τη γυναίκα μου σκέφτηκα τι είχε συμβεί και ένιωσα σύγχυση. Είπα πως πάω στη δουλειά και τελικά, πήγα να παραδοθώΔεν αγάπησα το μικρότερο γιο μου ποτέ, από την ημέρα που γεννήθηκε. Πρέπει να πω την αλήθεια. Ο θάνατος του δεν ήταν αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας. Τον σκότωσα εγώ”.

Κατέληξε στο ότι “δεν έχω ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα. Δεν έχω πρόβλημα με τη σύζυγο μου ή τον μεγαλύτερο γιο μας”. Μετά τη σύλληψη του, αντιμετωπίζει την ποινή ισόβιας φυλάκισης. Έγινε εκταφή στη σορό του 5χρονου, για να γίνει αυτοψία -στο πλαίσιο της έρευνας.

To Top