Ο Πολατιάν για το “έγκλημα” Βοσκάκη

O πρώην διαιτητής, αλλά και υπεύθυνος αγωνιστικού του Άρη, Λάζαρος Πολατιάν μίλησε μεταξύ άλλων για το σύστημα βαθμολόγησης των διαιτητών και για τη βαθμολογία του Βοσκάκη.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πώς βαθμολογούνται οι διαιτητές και στη βαθμολογία του κ. Βοσκάκη: «Η έκθεση του παρατηρητή συμβαδίζει με την έκθεση του παρατηρητή FIFA και UEFA. Οι βαθμολογίες είναι στάνταρ. Μια βαθμολογία 7,8 σημαίνει ότι η συνολική παρουσία του διαιτητή έπρεπε να κινηθεί μεταξύ 8- 8,2. Οπότε σημαίνει ότι ο κ. Βοσκάκης έκανε κάποιο σοβαρό λάθος που του ρίχνει τη βαθμολογία, όπως είναι αυτή τη στιγμή η κλίμακα των βαθμολογιών των διαιτητών. 7,8 σημαίνει ότι έχει κάνει ένα ξεκάθαρο διαιτητικό σφάλμα. Ο παρατηρητής θα πρέπει να αναφέρει στην έκθεσή του ποιο είναι το σημαντικό λάθος του κ. Βοσκάκη».

 Για το αν έχει δικαίωμα χρήσης βίντεο ο παρατηρητής, είπε: «Όταν δεν είναι σίγουρος ο παρατηρητής επειδή δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, μπορεί να κάνει χρήση βίντεο. Αλλά είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στην έκθεση. Δε γίνεται ο παρατηρητής να μην πάει στο γήπεδο, γιατί από την τηλεόραση δε μπορεί να δει κάποια πράγματα, πέρα από τα προφανή».

 Για το πώς σχολιάζει τις αμφισβητούμενες φάσεις του ματς στη Βέροια, ανέφερε: «Δεν είδα το παιχνίδι, είδα κάποιες φάσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όπως οι παίκτες μπορεί να μην είναι σε καλή μέρα, μπορεί να μην είναι και οι διαιτητές.

Θα έπρεπε στην ομάδα να υπάρχει μια ηρεμία για να μην παίρνουν τόσες κάρτες. Όλες οι κάρτες ήταν για διαμαρτυρίες. Δε μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να νιώθει το αίσθημα της αδικίας στα πρώτα δώδεκα λεπτά και να υπάρχουν τρεις κίτρινες κάρτες. Δε θέλω να δικαιολογήσω τον διαιτητή, αλλά προσπαθώ να το δω έτσι. Ίσως υπάρχει προκατάληψη. Μπορεί κάποια κουβέντα να πειράξει τον διαιτητή. Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να παν στο γήπεδο με ηρεμία».

 Για το αν μπορεί ο Άρης να γλιτώσει την κόκκινη κάρτα του Πουλίδο, τόνισε: «Δε νομίζω να μπορέσει. Το βίντεο δείχνει τον Πουλίδο να απλώνει το χέρι προς τον διαιτητή. Δε ξέρω αν του λέει και κάτι. Μήπως είπε κάτι ο παίκτης; Κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Πάντως δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί η κόκκινη κάρτα. Αν όντως δεν έχει πει τίποτα, είναι απαράδεκτη η ενέργεια του διαιτητή. Αλλά κρατάω επιφυλάξεις για το τι του λέει. Ο Βοσκάκης δεν είχε γενικότερα καλή απόδοση. Είχε πολλά λάθη, τα περισσότερα εις βάρος του Άρη».

 Για το ποιος είναι ο ρόλος του διαιτητή, σημείωσε: «Ο ρόλος του διαιτητή δεν είναι να τιμωρεί τους ποδοσφαιριστές, αλλά να τιμωρεί τις παραβάσεις τους. Πρέπει να μιλάς, αλλά μέσα στα όρια. Αν ήμουν στο γήπεδο, θα είχα καλύτερη εικόνα».

 Για το αν ένιωσε κάποια εμπάθεια από την ΚΕΔ, όταν ανήκε πέρυσι στον Άρη, επεσήμανε: «Δεν ένιωσα καμία εμπάθεια. Πάντα θα γίνονται λάθη, το θέμα είναι να μπορέσεις να τα μεταβάλεις».

To Top