Ο Πρίττας για τον Άρη, την προσπάθεια επιβίωσης, το ματς με τον Πανθρακικό και τα χρήματα που του οφείλονται

Ο Σάκης Πρίττας νυν παίκτης της Ξάνθης και μέχρι πρόσφατα του Πανθρακικού μίλησε μεταξύ άλλων για την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον του Άρη, την αποχώρησή του από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, για το πώς βλέπει τη φετινή πορεία των κίτρινων, αλλά και το ματς με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα «Α.Ν. 98,7»:

 Στην αρχική του τοποθέτηση ο παίκτης αναφέρθηκε στον πρόσφατο τραυματισμό του, αλλά και γενικότερα στη δύσκολη χρονιά που διανύει ο ίδιος: «Τώρα είμαι καλύτερα. Είχαμε και ένα φιλικό χτες με την εθνική Ενόπλων και έπαιξα κανονικά, ανταποκρίθηκε καλά το πόδι μου. Είναι μια γενικότερα δύσκολη χρονιά για μένα. Ξεκίνησα τη σεζόν χωρίς να κάνω προετοιμασία. Υπέγραψα στον Πανθρακικό λίγες μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αργήσω να βρεθώ στην κατάσταση που θα ήθελα να είμαι και εγώ. Όταν βρήκα ρυθμό, δεν πήρα καμία ευκαιρία από τον Πανθρακικό, με αποτέλεσμα να ζητήσω να φύγω. Κάτι που έγινε δεκτό από τη διοίκηση και τον προπονητή του Πανθρακικού. Ευτυχώς για εμένα άλλαξα ομάδα και ήρθα στην Ξάνθη που ξέρω τους ανθρώπους από το πρώτο πέρασμά μου από την ομάδα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

 Για τα τελευταία αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα της ομάδας του (εντυπωσιακές νίκες εκτός έδρας, απρόσμενες ήττες εντός) ο έμπειρος μέσος είπε: «Η ομάδα μας δείχνει ότι είναι ικανή να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα, από εκεί και πέρα και στα παιχνίδια στην έδρα μας ήμασταν αρκετά καλοί, αν εξαιρέσουμε το ματς με τη Βέροια. Με τα Γιάννενα ήμασταν πολύ καλοί, αλλά μας έκλεψαν την νίκη με μια αντεπίθεση. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα παιχνίδια που κερδίσαμε εκτός έδρας, το δικαιούμασταν».

 Για το φετινό στόχο της ακριτικής ομάδας, ανέφερε: «Είμαστε κοντά στον ΠΑΣ, μαθηματικά μπορούμε να τον κυνηγήσουμε. Για να το κάνουμε, θα πρέπει να κερδίσουμε τον Ατρόμητο. Θα πλησιάσουμε και σε περίπτωση που δεν κερδίσει τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ. Κοιτάμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, επειδή τελειώσαμε με την υπόθεση παραμονή».

 Για τους λόγους της αποχώρησής του από τον Άρη το περασμένο καλοκαίρι, ο Σάκης Πρίττας υπογράμμισε:«Εγώ ήθελα να μείνω, το είχα πει και στη διοίκηση. Τότε, ήταν μια μεταβατική περίοδος, ακόμα δεν είχε βρεθεί ο προπονητής. Η διοίκηση που είχε δημιουργηθεί τότε μου είπε πώς θέλει να μείνω στην ομάδα. Όταν ανέλαβε ο Κατσαβάκης, μου είπαν ότι δεν υπολογίζομαι και αποχώρησα.

 Για το αν πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τον Άρη στη φετινή προσπάθεια της ομάδας, είπε: «Εγώ, με την παρουσία μου τόσα χρόνια στην ομάδα έδειξα ότι όσες φορές μου έδιναν το δικαίωμα να παίξω, γιατί πέρασα και κάποια χρόνια όπου έκανα απλά προπόνηση όπως και πολλά άλλα παιδιά χωρίς να αντιμετωπιζόμαστε δίκαια από τον εκάστοτε προπονητή, έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Θα μπορούσα να βοηθήσω φέτος στην ομάδα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και με κάποιες συμβουλές στα νεαρά παιδιά που έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους».

 Για τη φετινή πορεία του Άρη και για το αν βλέπει να σώζεται η ομάδα, ανέφερε: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παρουσία της ομάδας είναι κακή. Κάποιες στιγμές φάνηκε ότι οι νεαροί παίκτες θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, αλλά κάποια αρνητικά αποτελέσματα τους έφεραν σε δύσκολη θέση. Με την νίκη μας στην Κομοτηνή δώσαμε την ελπίδα και πάλι και στον κόσμο και στους παίκτες του Άρη. Η ομάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της, δεν εξαρτάται από κανέναν. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να σωθεί η ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία, δε θέλω να σκέφτομαι το αντίθετο. Είμαι αισιόδοξος.

Για τον Κούπερ, με τον οποίο στον πάγκο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, τόνισε: «Είναι ικανοποιημένος και χαρούμενος που δούλεψα με αυτόν τον προπονητή. Με τη παρουσία του βελτιώθηκα και μάλιστα έφτασα να παίξω ως την εθνική. Περίμενα ανάλογη συμπεριφορά και από άλλους προπονητές, όπως ο Μαζίνιο. Κάναμε 5/5 στο τέλος της μίας σεζόν με εμένα βασικό και την επόμενη χρονιά πέρασαν όλοι οι παίκτες από τα χαφ, εκτός από εμένα.  Γίνονταν κάποια πολύ περίεργα πράγματα στον Άρη κάποια χρόνια».

 Για την προσφυγή εναντίον του Άρη, με την οποία διεκδικεί 175.000 ευρώ, είπε: «Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και αποφασίστηκε ότι δε θα μείνω, γιατί σε περίπτωση που έμενα τα λεφτά θα μπορούσαμε να τα διακανονίσουμε με διάφορους τρόπους, μίλησα με τον κ. Ζαμπέτα και μου είπε ότι θα ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μου για έναν διακανονισμό, για να πάρω τα χρήματα σε βάθος τριών χρόνων. Ήμουν θετικός, αλλά ποτέ τελικά δε μου τηλεφώνησαν για να καταθέσουν την πρόταση. Όλο μου έλεγαν από Δευτέρα. Μετά, όλο άλλαζε η διοίκηση, δεν ήξερα σε ποιον να απευθυνθώ και αποφάσισα να κινηθώ νομικά. Δεν υπήρχε καμία επαφή από το Σεπτέμβριο και μετά. Όλο, η διοίκηση του Άρη περίμενε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο».

 Για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της ομάδας του κόντρα στον Άρη: «Το ιδανικό για τον Άρη θα ήταν να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Έτσι θα γίνει ένα ήρεμο παιχνίδι, χωρίς άγχος. Σε περίπτωση που θα θέλει ο Άρης νίκη, θα είναι δύσκολο το παιχνίδι και για τους δύο. Ο κόσμος του Άρη θα γεμίσει το γήπεδο, όπως και πριν από κάποια χρόνια που διεκδικούσε την είσοδο στην πεντάδα».

 Τέλος για το ματς του Άρη με τον Πανθρακικό, είπε: «Πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι, ανεξάρτητα με το πώς θα πάει το ματς. Να δείξουν δύναμη. Ο Πανθρακικός είναι καλή ομάδα, αλλά μέχρι τώρα έπαιζε χωρίς άγχος. Τώρα που έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα έχει και άγχος. Ο Άρης παίζει με την πλάτη στον τοίχο εδώ και πολλά παιχνίδια. Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Άρη για να πάρουν το παιχνίδι».

 

To Top