Ο Πρίφτης με την Ούνιξ μπαίνουν στο παρκέ των τελικών της VTB League (video)

Ούνιξ Καζάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρχίζουν σήμερα (19:30) τη σειρά των τελικών της VTB League. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, αφού στους δύο πάγκους βρίσκονται οι Δημήτρης Πρίφτης και Δημήτρης Ιτούλης αντίστοιχα.

Η ομάδα του πρώην προπονητή του Άρη τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας και έχει το πλεονέκτημα έδρας. Τα δύο πρώτα ματς θα γίνουν στο Καζάν και τα επόμενα στη Μόσχα, ενώ το πέμπτο, αν χρειαστεί, θα διεξαχθεί στην έδρα της Ούνιξ.

Πέραν των δύο προαναφερόμενων, στις δύο ομάδες υπάρχουν και άλλοι Έλληνες. Ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο πρώτος που μετακόμισε στη Ρωσία το 2012 και είναι πλέον αρχηγός, οι βοηθοί Θωμάς Νίκου και ο Βασίλης Σίμτσακ και ο φυσιοθεραπευτής Χάρης Γλάρος συμπληρώνουν τα ελληνικά κομμάτια του παζλ της Ούνιξ.

Στην άλλη πλευρά, αυτή του Ιτούδη, βοηθός προπονητή είναι ο Ανδρέας Πιστιόλης και στο τιμ υπάρχουν ακόμα ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και ο μασέρ Κοσμάς Κοντογιάννης.

Ο Δημήτρης Πρίφτης πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν στον πάγκο της Ούνιξ καθώς επανέφερε την ομάδα στη Euroleague όσο και στους τελικούς της VTB League, ενώ επί των ημερών του Δημήτρη Ιτούδη οι Μοσχοβίτες μετρούν έξι διαδοχικές παρουσίες σε Final Four της Euroleague και δύο κατακτήσεις (2016, 2019). Στη VTB League έχουν αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητές (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

To Top