Ο Προμηθέας ζητά να μην επικυρωθεί η τελική βαθμολογία!

Η regular season ολοκληρώθηκε, αλλά ο Προμηθέας Πάτρας πήρε επίσημα θέση και ζητά να μην επικυρωθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη του Λαυρίου και της Κύμης. Έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (15/5) για το θέμα.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Tο απόγευμα της Κυριακής (13/5) ολοκληρώθηκε η regular season του πρωταθλήματος, αλλά ο πατρινός σύλλογος έστειλε εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο κομμάτι με την αιτιολογία πως η τελική κατάταξη δεν είναι σωστή! Γι αυτό, την Τρίτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της λίγκας έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας και την έναρξη των playoffs -με τους πρώτους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 16 Μαΐου.

Με την υπάρχουσα κατάταξη το Λαύριο είναι 6ο και η Κύμη 7η, συνεπώς ο Προμηθέας παίζει με το Λαύριο στα προημιτελικά. Με τη βαθμολογία που θεωρούν σωστή οι Πατρινοί, η Κύμη είναι 6η και το Λαύριο 7ο, άρα αλλάζει ο αντίπαλός τους στα προημιτελικά.

Στον Προμηθέα Πάτρας εστιάζουν στο γεγονός πως η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν διευκρινίζει τι συμβαίνει σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες έχουν από μια νίκη και την ίδια διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το εν λόγω κομμάτι του καταστατικού (μεταφρασμένο από αυτό της FIBA) αναφέρει:

Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών, το/α παιχνίδι/α μεταξύ αυτών των 2 ή περισσοτέρων ομάδων θα καθορίζει/ουν την κατάταξη. Εάν οι 2 ή περισσότερες ομάδες έχουν το ίδιο αριθμό νικών-ηττών από τα παιχνίδια μεταξύ τους, περαιτέρω κριτήρια θα πρέπει να εφαρμόζονται με την ακόλουθη σειρά:

– Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια

– Μεγαλύτερο αριθμό πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια

– Μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας

– Μεγαλύτερο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας

Στην περίπτωση κατά την οποία στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης και στις εν λόγω θέσεις προκύψουν απόλυτες ισοβαθμίες και εάν παρόλα αυτά με τα υπάρχοντα κριτήρια δεν μπορεί να αποφασιστεί η κατάταξη τότε θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, παρουσία των εκπροσώπων τους στα Γραφεία του Συνδέσμου, προκειμένου να καθορισθεί η σειρά συμμετοχής τους στα Play Offs. Στην κλήρωση αυτή θα μετέχουν σε μία κληρωτίδα οι ομάδες που ισοβαθμούν και σε άλλη κληρωτίδα οι θέσεις προς κλήρωσιν“.

Στον ΕΣΑΚΕ πορεύονται βάσει του κανονισμού που υπάρχει στη FIBA για το θέμα των ισοβαθμιών, με επόμενο κριτήριο τη συνολική διαφορά πόντων των ομάδων στο πρωτάθλημα. Κι εκεί το Λαύριο Megabolt υπερτερεί της Κύμης, έχοντας +39 πόντους έναντι των -6 της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη. Πράγμα που σημαίνει πως οι “κυανοκίτρινοι” ορθά αναφέρονται ως η έκτη ομάδα της κατάταξης στην επίσημη βαθμολογία του ΕΣΑΚΕ.Αν προκύψει λοιπόν θέμα μη επικύρωσης της βαθμολογίας, είναι σαφές πως τα playoffs δεν θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Μαΐου. Κάτι τέτοιο πάντως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού -σε πρώτο χρόνο- δεν υπάρχουν ομάδες που θα συμπορευτούν με τον Προμηθέα Πάτρας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

To Top