«Ο προπονητής θα κάνει δουλειά, αλλά χρειάζεται χρόνο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Κωνσταντινίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την ισοπαλία του Άρη με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Μιλίνκοβιτς σε πρόσωπα και σύστημα, για το ότι η ομάδα δεν πίεσε και για την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που του άφησε το χτεσινό παιχνίδι: «Πήγα και εγώ, όπως και όλος ο κόσμος του Άρη με μια αισιοδοξία στο γήπεδο. Περιμέναμε όλοι ότι αυτό το παιχνίδι εύκολα ή δύσκολα θα το παίρναμε. Και έπρεπε να το πάρουμε γιατί δεν είχαμε περιθώρια. Αν’ αυτού, είδαμε πάλι την ίδια εικόνα. Ήμασταν ελαφρώς καλύτεροι, αλλά και πάλι ήμασταν απογοητευτικοί».

 Για τα στοιχεία που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, είπε: «Ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν έχει ποιοτικούς παίκτες. Δηλαδή, δύο- τρεις παίκτες που να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Υπάρχει ένας Τάτος και μας λείπει ο Αγκάνθο. Μέχρι στιγμής, τα ταλέντα είναι μόνο ταλέντα. Δεν έχουν δείξει κάτι μέσα στο γήπεδο. Το πλεονέκτημα του Άρη είναι ότι η ομάδα έχει το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Έχω λοιπόν την απαίτηση από αυτά τα παιδιά να τρέχουν ανελλιπώς και να κλείνουν τους χώρους».

 

Για την αλλαγή σχηματισμού στην οποία προχώρησε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ανέφερε: «Ο προπονητής προσπάθησε να διατηρήσει την εστία μας ανέπαφη και να παίξει με αντεπιθέσεις, σύμφωνα με το υλικό που έχει. Δυστυχώς όμως δεν πέτυχε, η μεσαία γραμμή δεν ακολουθούσε την επιθετική. Χαρακτηριστικά, ο Τάτος έπαιρνε τη μπάλα στην περιοχή, αλλά δεν ακολουθούσε κανείς. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα από πέρυσι».

 

Για την τριπλέτα Τάτου, Σταυρόπουλου και Ουντότζι στην επίθεση, σχολίασε: «Είναι και οι τρεις καλοί παίκτες, όμως δεν πήραν βοήθειες. Η ομάδα ήταν ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έκαναν ορισμένα τρίγωνα και πάσες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και ευκαιρίες, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να κερδίσουμε. Δεν υπήρχαν βοήθειες από πίσω. Αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε εδώ τον Λεβαδειακό, πώς θα έχουμε την απαίτηση να κερδίσουμε στη Ξάνθη; Βέβαια, ποδόσφαιρο είναι και ποτέ δε ξέρεις. Ο προπονητής θα κάνει δουλειά, αλλά χρειάζεται χρόνο».

 

Για το γκολ που δέχτηκε ο Άρης από στημένη φάση, για μία ακόμη φορά φέτος, τόνισε: «Τέσσερις δικοί μας παίκτες, είχαν έναν παίκτη, ο οποίος πήρε τη μπάλα μόνος του και έβαλε γκολ. Ο αμυντικός έχει πλεονέκτημα στην άμυνα. Εκεί τον αγκαλιάζεις, τον σπρώχνεις και δεν τον αφήνεις να σκοράρει».

 

Για το αν η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και για την αντίδρασή της μετά την αποβολή του Κονέ, σημείωσε: «Ήμασταν 15 λεπτά με παίκτη παραπάνω και δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Έπρεπε να γυρίσει το γήπεδο. Δεν είδα καμία αντίδραση, δεν κάναμε τίποτα».

 

Για το αν η θέση του σέντερ φορ ταιριάζει καλύτερα στον Ουντότζι, υπογράμμισε: «Όπου και να παίξει, είναι μαχητικός. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προπονητή. Αν μπει και ο Άγκάνθο, θα δούμε τι θα γίνει. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μη χάσουμε στη Ξάνθη και μετά με τον Παναιτωλικό, βλέπουμε…»

 

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι, σχολίασε: «Έγιναν λάθη, ο Άρης στερείται από παίκτες με εμπειρία. Αφήσαμε κάποιους παίκτες έμπειρους, οι οποίοι θα ήταν χρήσιμοι. Ο Ίμπε δεν έπαιξε καθόλου. Έπρεπε να υπάρχουν παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

 

Για το αν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα, είπε: «Σε καμία περίπτωση, μάλιστα με σχετικά εύκολο πρόγραμμα. Μάλιστα, με δύο ματς εντός έδρας, που έπρεπε να κερδίσουμε σίγουρα».

 

Για το πώς βλέπει τη συνέχεια, ανέφερε: «Θα δούμε την επόμενη Κυριακή τι θα αλλάξει ο προπονητής. Φαίνεται κάτι να αλλάζει, αλλά χρειάζεται χρόνο. Χρειάζεται κάτι ακόμη η ομάδα, θα το δει ο προπονητής».

 

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, με τα τρία από τα τέσσερα επόμενα ματς να είναι εκτός έδρας, τόνισε: «Πρέπει να έρθει μια νίκη για να υπάρξει μια αισιοδοξία. Και στον κόσμο, και στους παίκτες. Ο κόσμος στήριξε τους παίκτες, παρά τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από την ομάδα. Όταν παίζαμε εμείς, ο κόσμος ερχόταν χαρούμενος γιατί ήξερε ότι θα κερδίζαμε. 20 λεπτά δεν παίζαμε καλά και τα ακούγαμε. Τώρα ο κόσμος στηρίζει πολύ. Πρέπει οι παίκτες να τα δίνουν όλα, ό, τι μπορούν».

To Top