ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος του Άρη Γλυφάδας μιλάει στο PRESSARIS για την επιρροή της… Αυτοκρατορίας: “Ο Άρης του ’80 ήταν κοινωνικό φαινόμενο!”

Η αφορμή για να δοθεί το όνομα του Άρη στον σύλλογο της Γλυφάδας 27 χρόνια πριν δεν ήταν άλλος από την ομάδα φαινόμενο του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Ιωαννίδη και των υπολοίπων. Ο πρόεδρος του Άρη Γλυφάδας, Μιλτιάδης Χανιώτης μίλησε στο PRESSARIS για όσα έγιναν 27 χρόνια πριν, για τον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά και για τα πεπραγμένα ενός συλλόγου που πρώτα διαμορφώνει χαρακτήρες και μετά αθλητές.

Χθες το PRESSARIS δημοσίευσε την ανάρτηση του κ. Χανιώτη στην σελίδα του στο facebook αναφορικά με την επιρροή που είχε ο Άρης την δεκαετία του ’80 στο να δημιουργηθεί ο Άρης Γλυφάδας, αλλά προφανώς και άλλες ομάδες σε όλη την επικράτεια.

aris_pentada_galis_giannakis_subotic_filippou_misounov

“Η φωτογραφία με την πεντάδα του Άρη συμβολίζει ουσιαστικά την αφορμή για να δοθεί το όνομα στο νέο σύλλογο, όταν ο Πάνος Τυρέας αποφάσισε μαζί και με κάποιους άλλους ανθρώπους, όπως τους Γιάννη Παραγυιό, Νίκο Πολίτη, Κική Πολυκαλά, Γιώργο Πολυκαλά, Γιώργο Καλοκαιρινό να δημιουργήσουν τον Άρη Γλυφάδας. Ο σύλλογος ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που δημιούργησε ακαδημίες και δεν είχε μόνο αγωνιστικά τμήματα. Ο  Πάνος Τυρέας ήταν έφορος σε ένα τμήμα άλλου συλλόγου και σκέφτηκε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός μπασκετικού συλλόγου. Εκείνο το διάστημα ο Άρης ήταν κοινωνικό φαινόμενο, όχι απλά μια ομάδα. Ήταν μια πανελλαδικής εμβέλειας ομάδα. Εγώ που δεν ήμουν φίλαθλος του Άρη και άλλοι σαν εμένα, συναντιόμασταν με τις παρέες μας κάθε Πέμπτη και βλέπαμε τον Άρη. Αυτό γινόταν παντού. Δεν ξεχνιούνται εκείνες οι εποχές…”.

Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στον Άρη Γλυφάδας ο νυν τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης. “Ο Πρίφτης ήταν από τους πρώτους προπονητές του Άρη μας, ήταν νέο παιδί, είχε τελειώσει την γυμναστική ακαδημία, ήταν και η πρώτη του δουλειά. Εκεί ξεκίνησε, εκεί έμαθε, με τον Τυρέα και τον Παραγυιό… Πρόπερσι τον είχαμε καλέσει και τον είχαμε βραβεύσει…Από ότι λένε και οι παλιότεροι κέρδισε και βελτιώθηκε και ο χαρακτήρας του μέσα από την όποια διαδρομή είχε στον Άρη Γλυφάδας”, επεσήμανε ο κ. Χανιώτης.

aris_glyfadas_priftis

Κάτι όμορφο συμβαίνει στην μπασκετική Γλυφάδα

Σήμερα ο Άρης Γλυφάδας αριθμεί περίπου 180 μικρά παιδιά στις ακαδημίες του, έχοντας και τμήματα τένις εκτός από μπάσκετ. Είναι σύλλογος από τον οποίο έχουν προκύψει παίκτες που έκαναν και κάνουν σπουδαία καριέρα, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Ίαν Βουγιούκας, ο Απόλλωνας Τσόχλας. Κύριο χαρακτηριστικό του Άρη Γλυφάδας είναι η προσοχή που δίνεται από τα στελέχη του συλλόγου στην σωστή διαμόρφωση των χαρακτήρων, στην διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό; “Αυτό που κάνουμε εμείς  η νέα Διοίκηση, είναι να μην παραβαίνουμε τις αρχές μας. Δεν είμαστε το σωματείο που επιδιώκει να κάνει μεταγραφές, για να διεκδικεί πρωταθλήματα στα αγωνιστικά του τμήματα. Κοιτάμε να προωθούμε παίκτες μέσα από τις ακαδημίες μας. Υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια για την επιλογή των προπονητών μας. Θέλουμε πρώτα να είναι σωστοί παιδαγωγοί και μετά γυμναστές. Υπάρχει πολύ αυστηρό κριτήριο και έλεγχος μέσα από την άμεση ενασχόλησή μας. Μέσω αυτού του συστήματος θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στο να κοινωνικοποιούνται με τον σωστό τρόπο τα παιδιά”.

aris_glyfadas_akadimies2 aris_glyfadas_vraveia aris_glyfadas_vougioukas aris_glyfadas_8 aris_glyfadas_7 aris_glyfadas_6 aris_glyfadas_5 aris_glyfadas_4 aris_glyfadas_3 aris_glyfadas_1

To Top